Meer dan 2 miljoen kinderen hebben Oekraïne moeten ontvluchten, met als direct gevolg dat ze ook niet meer naar school kunnen. 

Lerensocialisatiespel en andere behoeften zijn essentieel voor de goede ontwikkeling van een kind. Wij voeren intensieve gesprekken met plaatselijke organisaties over de organisatie van kinderopvang en bescherming.  

Naast de menselijke en logistieke hulpbronnen zijn er ook materiële behoeften voor kinderen om opnieuw met het onderwijs te kunnen starten. Om deze reden heeft Plan International ongeveer 100 tablets uitgedeeld aan twee mobiele opvangcentra voor vluchtelingen om ononderbroken toegang te bieden tot veilig, inclusief en kwaliteitsvol onderwijs. Deze tablets zijn voorzien van toepassingen die zijn ontwikkeld door het Oekraïense ministerie van Onderwijs, zodat kinderen en jongeren hun opleiding kunnen voortzetten. 

"Op mijn school in Oekraïne geef ik computerles aan kinderen van de basisschool. Met deze tablets kan ik eindelijk verder lesgeven aan mijn leerlingen en hun een normaal gevoel geven," zei een leraar uit de tijdelijke leerruimte. 

Momenteel wordt in overleg met het Ministerie van Onderwijs een plan ontwikkeld voor de duurzame integratie van vluchtelingen in het onderwijsstelsel. Wij zorgen onder meer voor opleiding om deze integratie te vergemakkelijken. 

cta

 

Samen, maken we een wereld waar elk meisje vrij is

Ik doe een gift

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!