Het doel van onze organisatie? Een wereld waarin alle kinderen, jongens én meisjes, dezelfde kansen en rechten krijgen, en waar ze hun talenten ten volle kunnen ontplooien. Al zo’n  30.000 Plan Ouders helpen ons om dit doel stap voor stap te realiseren. Elke Plan Ouder telt. En zelf Plan Ouder worden, dat is echt uniek! Waarom? Dat vertellen we je hier!

1. Je steunt niet enkel je Plan Kind, maar de hele omgeving 

Als Plan Ouder steun je niet alleen je Plan Kind, maar ook de hele gemeenschap waarin je Plan Kind opgroeit. Je maandelijkse gift steunt de structurele projecten rond onderwijs, gezondheid en bescherming in de omgeving van jouw Plan Kind in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Zo verbetert ook de toekomst van zijn of haar broers, zussen, klasgenootjes, en het hele dorp. Op die manier heeft jouw Plan Ouderbijdrage eigenlijk zoveel meer impact!

 

2. Je investeert in onze projecten 

Plan International zet programma’s op in meer dan 50 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. We werken in de meest kwetsbare landen, zodat onze projecten hulp kunnen bieden aan de kinderen en gemeenschappen die het het hardst nodig hebben.Het Plan Ouderschap is voor deze kwetsbare kinderen écht belangrijk. Uit de Sponsorship Study van Plan International blijkt immers dat het de kinderen motiveert om door te zetten, zich in te spannen voor school en hun studies af te maken.

Met de projecten investeren we o.a. in kwaliteitsvol onderwijs, een goede start in het leven, proper water en sanitair, bescherming tegen misbruik, geweld en kindhuwelijken, seksuele gezondheid, een behoorlijk inkomen, sport, noodhulp, enzovoort.

En dat is nodig zodat meisjes van bij de geboorte dezelfde kansen krijgen als jongens. Want wist jij bijvoorbeeld dat...

  • Onderwijs de beste remedie is tegen armoede, kindhuwelijken, seksueel misbruik, geweld, en nog veel meer?

  • Meisjes die aan sport doen, de weg naar gelijkheid openen?

  • Meisjes die dezelfde kansen krijgen als jongens, meer kunnen investeren in hun gezin en dus gezondere kinderen zullen hebben?

  • Als Plan Ouder je dus ook investeert in deze projecten die meehelpen aan een wereld waarin alle kinderen dezelfde rechten en kansen krijgen?

 

3. Je kan kennismaken met een kind aan de andere kant van de wereld

Vertel over jouw leven in een brief, laat je kinderen een mooie tekening maken of neem een leuke foto van jezelf of jouw omgeving. Stop het in een enveloppe, postzegel erop en klaar om naar de andere kant van de wereld te vertrekken. Wie weet ontvang je dan zelf een handgeschreven brief uit een onbekend dorpje aan de andere kant van de wereld.

Dat briefcorrespondentie ook écht een verschil maakt, bewijzen de resultaten uit de Sponsorship Study van Plan International. Kinderen die brieven ontvangen, spannen zich meer in voor school, zijn gelukkiger en hebben meer zelfvertrouwen. Ook oud-Plan Kind Winfred uit Kenia getuigt dat de post van haar Plan Ouder haar gaande hield tijdens haar moeilijke kinderjaren. Het feit dat er iemand aan de andere kant van de wereld aan jou denkt, jou wil steunen, helpt om te blijven doorbijten. Dat is toch mooi?

Elk jaar ontvang je ook een verslag over de voortgang van de projecten die Plan International heeft opgezet in de gemeenschap van jouw Plan Kind. Zo zie je welke impact jouw steun heeft.

4. Je kan Plan Ouder worden als klas, school of bedrijf 

Een Plan Kind steunen met je klas of school? Dat is pas écht uniek. Als school weet je immers hoe belangrijk onderwijs is voor kinderen. Met een eigen Plan Kind leren de kinderen hier meer over de kinderen en hun gemeenschap elders in de wereld. En hoe leuk zouden zij het vinden om elkaar brieven en tekeningen op te sturen?

Een Plan Kind steunen met je bedrijf? Dat kan ook! Een Plan kind geeft een gezicht aan het CSR-beleid van je bedrijf

 

5. Je steunt al vanaf €1 per dag 

Al vanaf €30 per maand kan je een Plan Kind en zijn of haar omgeving een betere toekomst bieden. En eigenlijk is dat dus maar €1 per dag!

Dat betekent ook meteen dat je een fiscaal attest ontvangt waarmee je tot 45% van de gift terugkrijgt (als het jaarlijkse bedrag van jouw donaties ten minste €40 bedraagt). Als je dus €30 per maand stort, dan betaal je op het einde van de rit slechts €16,50 per maand.

Overtuigd? Word Plan Ouder en geef een kind de kans om zijn of haar dromen te verwezenlijken!

 

Ontdek onze Plan Ouder - campagne op 1000 meisjes.be en help één meisje uit de 1000.

Waarom 1000 meisjes Countdown? 

In veel landen krijgen meisjes het harder te verduren dan jongens. Velen onder hen moeten gedwongen trouwen op jonge leeftijd en stoppen met school. Zij worden vaak onderworpen aan gendergebaseerd geweld en hebben minder kansen dan jongens.  

Plan International strijdt tegen deze ongelijkheden.  

Ook jij kan een bijdrage leveren. Door Plan Ouder te worden, verdedigt u het recht op onderwijs voor alle kinderen en hun recht om hun stem te laten horen en beschermd te worden tegen gedwongen huwelijken en geweld.   

Klaar om echt het verschil te maken? 

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!