Een onafhankelijke universitaire studie toont dit aan. Door Plan Ouder te worden, zoals vele anderen, draagt u bij tot een duurzame verbetering van de levenskwaliteit van de Plan Kinderen en hun omgeving.

Het Plan Ouderschap staat centraal in onze activiteiten omdat het aansluit bij onze doelen: samenwerken met gemeenschappen en op lange termijn een positieve invloed hebben op het leven van kinderen via onze acties op het vlak van onderwijs, gezondheid en bescherming.

Daarom beschouwen we het Plan Ouderschap als een echte langetermijnrelatie tussen de Plan Ouders, hun Plan Kind(eren) en hun nabije familie, en onze teams. 
 

2,7 miljoen Plan Kinderen bevraagd

In samenwerking met het Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) hebben we tussen 2006 en 2018 een enquête gevoerd bij 2,7 miljoen Plan Kinderen. Het onderzoeksteam heeft op basis van de verzamelde gegevens het effect van het Plan Ouderschap wetenschappelijk onderzocht.

2,7 miljoen kinderen bevraagd

 

Plan Kinderen gaan vaker naar school

De cijfers tonen aan dat meisjes en jongens in de gemeenschappen waar wij onze Plan Ouder-programma's aanbieden meer kansen hebben om naar school te gaan. Het onderzoek geeft ook aan dat hoe langer deze programma's een gemeenschap ondersteunen, hoe meer kinderen er naar school gaan en hoe vaker ze gaan. 

Kinderen op school

 

Geboorteregistraties bieden bescherming

Het onderzoek van RMIT toont ook aan dat het Plan Ouderschap een positief effect heeft op de registratie van geboortes, namelijk een stijging in het aantal geboorteregistraties. De registratie van een geboorte is essentieel, vooral voor meisjes, als preventie tegen kinderhandel en gedwongen huwelijken. Kinderen die een geboorteregistratie hebben gaan ook vaker naar school.

Kinderen tonen hun geboorteregistraties

Kinderen tonen hun geboorteregistraties.

Infographic: geboorteregistraties

 

Een band die sterker maakt

Onze Plan Ouders krijgen echt een sterke band met hun Plan Kind(eren). Dat zorgt voor een positief effect op hun welzijn. De universitaire studie bevestigt dat kinderen die brieven ontvangen van hun Plan Ouders meer zelfvertrouwen hebben en gelukkiger zijn. 

Dat is genoeg om gelukkige volwassenen te worden in een sterkere gemeenschap!

Het Plan Ouderschap helpt ons in onze ontwikkeling en verandert onze levens. Nu kunnen we de schoolkosten betalen voor onze kinderen. Ze eten ook beter en drinken zuiver water. Eudel gaat erop vooruit. Als ze haar studies afmaakt en een baan vindt, kan ze op haar beurt andere kinderen in nood begeleiden en hen helpen hun toekomst te veranderen.

Shylit, moeder van Eudel (9 jaar), Zimbabwe

Als Plan Kind heb ik geleerd dat voortijdig huwen gevolgen heeft. Ik wist wat er me te wachten stond. Ik heb mezelf beloofd dat ik me tegen een dergelijk lot zou verzetten.

Radha, Bangladesh
Kinderen die brieven ontvangen zijn gelukkiger, gezonder en zelfzekerder

U kan ook de toekomst van kinderen ondersteunen. Word Plan Ouder. 

Ik neem actie!

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!