Hoe kies je welk goed doel je wil ondersteunen met je bedrijf? Op welke manier kan je sociaal ondernemen en hoe betrek je jouw medewerkers in jouw MVO-strategie? Stijn en Mieke, oprichters van IMPACT nv en al jarenlang Plan Ouder van een meisje uit Mali geven hun 3 tips mee.

Tip 1: Kies voor een goed doel dat past bij wat jouw bedrijf doet

Dit jaar blaast ons bedrijf IMPACT nv 30 kaarsjes uit. In plaats van een groot bedrijfsfeest te organiseren, kozen we ervoor om een duurzaam doel te steunen met een gelijkaardige missie. Bij IMPACT nv laten we mensen en organisaties groeien en ontwikkelen via training, coaching, loopbaanbegeleiding en organisatieontwikkeling. We geven ook persoonlijke begeleiding aan jongeren en jongvolwassenen zodat ze vol zelfvertrouwen en zelfinzicht een keuze kunnen maken voor hun verdere studies of loopbaan. Precies wat Plan International elke dag doet voor kinderen en jongeren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Kinderen die naar school gaan, leren opkomen voor zichzelf en worden gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen. Zij groeien op tot een generatie die op hun beurt andere jongeren zal inspireren. Dat is wat zowel IMPACT nv hier lokaal als Plan International buiten onze grenzen, op dagelijkse basis doet en dat schept een hechte band.

Stijn Vandenberk, Trainer consultant en oprichter van IMPACT nv

We co-financieren samen met Plan International het opleidingsmateriaal voor 400 jongeren tussen 15 en 24 jaar oud in Tanzania. Ze volgen er een technische- of beroepsopleiding of een professionele stage gedurende 3 maanden om vol vertrouwen de professionele wereld in te stappen. Er is ook kinderopvang voorzien zodat ook jonge mama’s kunnen deelnemen aan deze opleidingen. Op die manier willen we los van gender, jonge mensen steunen om professioneel aan de slag te kunnen gaan en hun eigen keuzes te kunnen maken. Een project dat perfect aansluit bij wat wij dagelijks in België en Nederland doen en dat schept al jarenlang een hechte band!

Tip 2: Betrek van in het begin je medewerkers 

Het is belangrijk dat alle medewerkers voor de volle 100% achter de keuze van het goede doel staan. Samen iets goeds doen en hiervoor activiteiten organiseren, creëert een gevoel van samenhorigheid en fierheid. Deze positieve energie voelen we bij elke foto of verhaal van de jongeren uit Tanzania die we ontvangen. Tijdens een online voorstelling van het project door Plan International, kon elke medewerker vragen stellen en ideeën opbrengen. Onze medewerkers steken ook zelf de handen uit de mouwen. Zij zetten hun sterktes in en verlenen gratis trainingen en coaching aan de medewerkers van Plan International in België.

Team IMPACT nv

Tip 3: Steun op verschillende manieren een goed doel 

Brainstorm samen met je medewerkers over de verschillende manieren om aan een betere wereld te kunnen werken. “Naast gratis advies verlenen, helpen we ook om de organisatie bekender te maken in België. Op onze online kerstkaartjes voegen we het logo van Plan International toe. Het geld dat we uitsparen bij de verzending doneren we reeds jaren aan het project, maar deze gratis communicatie is van onschatbare waarde voor een NGO”.

Als Plan Ouders van een meisje uit Senegal en later uit Mali, bouwen we al jaren een band op met Plan International. Dit geeft ons een gevoel van vertrouwen en overtuigde me ook om lid te worden en later voorzitter van de AV van Plan International België. Ons bedrijf steunde Plan International België al enkele jaren maar nu we ons 30 jarig bestaan vierden, wilden we  een stapje verder gaan en ook investeren in een duurzaam project in Tanzania.

Mieke Casier, coach consultant en oprichtster van IMPACT nv
This project is co-funded by the European Union VET Toolbox Enabel

This project is co-funded by the European Union
This project is co-funded by the European Union

VET Toolbox
VET Toolbox

Enabel
Enabel

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!