De stad Mechelen steunt de komende twee jaar ons onderwijsproject in Benin voor meisjes. Dankzij de subsidie van Mechelen Mondiaal kunnen meer meisjes uit de regio Atacora naar school of een beroepsopleiding volgen. Ook de Mechelaar zal nauw worden betrokken aan de hand van verschillende activiteiten.

meisjes sterker maken door onderwijs

Ik had nooit verwacht dat sport mijn leven zou veranderen. En ook ik kan levens veranderen. Ik ben super gemotiveerd op school en mijn ouders respecteren me nu. Zwanger worden, dat zal mij niet overkomen! Voetballen kunnen we intussen even goed als de jongens en pas nu wordt er naar ons geluisterd. Ik wou dat meisjes evenveel aanzien hadden als jongens.

Daouda, 17 jaar, gaat naar school in Atacora

Dankzij de subsidie van de stad Mechelen zullen in Atacora Benin nog meer meisjes zoals Daouda naar school blijven gaan, een beroepsopleiding volgen en zelf een eigen zaakje starten. Met het project willen we het recht op onderwijs en bescherming verbeteren. De geldprijs wordt ingezet voor de activiteiten in Atacora, in het noordelijk deel van het land, met een lage scholingsgraad. Er wordt gewerkt in de gemeentes Cobly, Materi, Kouandé en Pehunco. De Mechelse werkgroep van Plan International België zal bij het sensibiliseren in Mechelen over dit project vooral inzetten op Mechelse scholen en bedrijven.
 

Mechelen Mondiaal: lokaal engagement met globale impact

Mechelen Mondiaal is een campagne van de stad Mechelen, in samenwerking met de Mondiale Raad in Mechelen. Mechelen Mondiaal loopt tweejaarlijks en bundelt activiteiten in Mechelen rond één bepaald thema. Voor 2018-2019 kozen de stad en de Mondiale Raad voor het thema kwaliteitsonderwijs en vorming voor iedereen. Dankzij de inzet van de Mechelse vrijwilligerswerkgroep krijgt het onderwijsproject in Benin een extra subsidie van €33.000. Een investering die goed wordt besteed.

Doe zoals Mechelen en engageer jouw stad of gemeente

Wil jij je met jouw stad of gemeente inzetten voor meisjes? Dat kan! Niet enkel particulieren, verenigingen en scholen dragen hun steentje bij, ook solidaire stads- en gemeentebesturen ondersteunen onze werking voor meisjes en jongens wereldwijd. 

Engageer jouw stad of gemeente!

 

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!