Tiffany Van Eeckhoudt is een dossiervreter, een strateeg, een vrouw die - ondanks haar jonge leeftijd - van aanpakken weet. Ze moest en zou aan het hoofd van de KBVB komen te staan en bereikte haar doel. Koen De Brabander zette in het volste vertrouwen een stap opzij om plaats te maken voor de perfect tweetalige Van Eeckhoudt.

Het werd meteen duidelijk dat Tiffany (19) haar dossiers grondig had ingestudeerd en dat ze van aanpakken weet. Op de stoel van Koen De Brabander zat ze probleemloos het KBVB-directiecomité voor, waar ze inzoomde op een nieuwe nota over vrouwenvoetbal en op een UEFA-seminarie over diversiteit en inclusie. Voorts had ze een gesprek met Roberto Martinez, coach van de Rode Duivels en bereidde ze met Aline Zeler, kapitein van de Belgian Red Flames, een speech over gelijke kansen voor.

Ik vind het belangrijk dat vrouwen wereldwijd, en dus ook bij ons in België, gelijke kansen en gelijke rechten krijgen. Vrouwen zijn zonder twijfel een toegevoegde waarde in raden van bestuur en dergelijke.

Koen De Brabander, secretaris-generaal Koninklijke Belgische Voetbalbond

De actie van Tiffany Van Eeckhoudt kadert in een wereldwijde Girls Take Over van Plan International, waarbij honderden ondernemende meisjes voor één dag de post innemen van een vooraanstaand figuur in de sportwereld, op het politiek toneel of in de media in hun land.

We nemen de plek in van invloedrijke professionals in verschillende sectoren. Daarmee willen we tonen dat meisjes nog lang niet dezelfde status en kansen hebben als jongens, terwijl ze evenveel in hun mars hebben.

Tiffany Van Eeckhoudt (19)

De deelnemende meisjes tonen aan dat vrouwen net zo goed als mannen dergelijke posities kunnen bekleden en waarschuwen de wereld dat ze eraan komen! Ze willen tegelijk een voorbeeld zijn voor andere meisjes en hen verzekeren dat ze niet lager hoeven te mikken omwille van hun vrouw-zijn, integendeel!

Hoe meisjes in leidersposities de wereld kunnen veranderen? Dat lees je hier

Volg op de Live Blog alle Take Overs in België

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!