Vanesa is 8 jaar en woont in Ecuador. Zij vertelt je over haar dag en hoe ze op school dankzij Plan leerde om niet meer bang te zijn tijdens een aardbeving.

Een dag in het leven van Vanesa

'Hallo, mijn naam is Vanesa. Ik ben 8 jaar oud en woon in Ecuador. Samen met mijn ouders, broers en zussen werk ik op de boerderij thuis. Papa vertrekt 's ochtends heel vroeg en komt pas laat terug, doorheen de dag zie ik hem niet.

Elke ochtend maak ik me klaar om naar school te gaan. Een stevig ontbijt is nodig want elke dag moet ik 45 minuten wandelen om op tijd in de les te zijn. Ik ga heel graag naar school. Later, wanneer ik groot ben, zou ik graag dokter worden. Na de les ga ik naar huis. Ik maak mijn huiswerk of speel samen met mijn broers en zussen. 's Avonds helpen we mama de schapen terug te brengen en de aardappelen te schillen voor het avondeten.

"Ik ben niet bang meer"

In Ecuador beeft de aarde soms. Na de aardbeving in april dit jaar organiseerde Plan speciale lessen in mijn dorp. We leerden er hoe we best reageren tijdens een aardbeving en hoe we ons kunnen beschermen. Plan leerde ons ook hoe we snel mensen in nood kunnen evacueren. Nu ben ik niet bang meer van een aardbeving, iedereen in mijn gemeenschap weet wat te doen als het noodlot weer toeslaat.

Ik ben heel blij dat ik een Plan Kind ben. Ik schrijf ook vaak naar mijn Plan Ouder. Niets bijzonders, gewoon hoe het op school gaat, wat ik gedaan heb. Hij schrijft me ook vaak terug en vertelt me over zichzelf en zijn familie. Hij moedigt me aan om mijn best te doen op school zodat ik later kan worden wie ik wil.”

Word Plan Ouder

 

Ontmoet Vanesa, Plan Kind uit Ecuador.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!