Talkshowhost Gert Verhulst en zijn sidekick James Cooke staan hun plaats in Gert Late Night één aflevering af aan Niesje Vanduffel en Zita Wauters. Beide meisjes-met-pit nemen het roer van Gerts show over en stellen hun gasten honderduit vragen.

Dat meisjes en vrouwen nog te weinig in beeld komen in de gangbare media, en bij uitbreiding op alle belangrijke posities wereldwijd is een feit. Dat willen meisjes in de hele wereld in de verf zetten tijdens een Girls Take Over, samen met Plan International.

Honderden belangrijke stoelen waarop dagelijks, verspreid over de hele wereld, mannen zitten te beslissen, besturen, bepalen en leiden, worden vandaag overgenomen door straffe meisjes die hiermee een voorbeeld stellen. Ook Niesje Vanduffel (16 jaar) uit Eksel en Zita Wauters (12 jaar en dochter van Koen Wauters en Valerie De Boosere) staan enthousiast achter de Take Over en zetten zo voor één aflevering Gert Late Night-host Gert Verhulst én zijn scheepsmaatje James Cooke aan de kant.

Als meisje hoef je vooral niet lager te mikken omdát je een meisje bent. Integendeel. Ik vind het belangrijk dat we ook in België onze stem laten horen en laten zien dat er nog te weinig vrouwen in beeld komen met hun vaardigheden.

Niesje Vanduffel en Zita Wauters

In Franstalig medialand wordt Delphine Parisis (20) voor een dag eindredacteur van Bel-RTL Radio.

Hoe meisjes in leidersposities de wereld kunnen veranderen? Dat lees je hier

Volg op de Live Blog alle Take Overs in België 

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!