"Ik voelde me niet veilig wanneer ik 's avonds na school naar huis wandel. Er is geen verlichting en ik was bang om te worden lastiggevallen. Dat veranderde nadat ik me aansloot bij het Champions of Change project van Plan International in Hanoi."

Bouwen aan een veilige weg tussen thuis en school

De 13-jarige Ha woont in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Nadat zij en haar vriendinnen werden lastiggevallen op de terugweg naar huis van school, raadde haar leraar Ha aan om zich aan te sluiten bij het Champions of Change project van Plan International. 

Via dit project wil ik de veiligheidsproblemen in de stad veranderen en mensen rondom mij bewust maken. Want als meer mensen reageren, zullen minder meisjes met geweld te maken krijgen.

Activiteiten op kindermaat

Plan International Vietnam werkt met jongens en meisjes rond seksuele intimidatie in de stad en op het openbaar vervoer en hoe je dit kan voorkomen. Zware onderwerpen voor kinderen en tieners. Daarom passen de lokale collega's de activiteiten aan aan de leeftijd en leefomgeving van deelnemers. Meisjes en jongens leren praten over moeilijke thema's zoals gendergelijkheid en doorbreken taboes via presentaties en toneel.

Ik moest een mama spelen die haar dochters troostte nadat ze werden lastiggevallen in het theaterstuk. Het leukste vond ik nog om de vragen van het publiek te beantwoorden nadien.

INVESTEER IN MEISJESRECHTEN

Seksueel geweld en seksuele intimidatie moeten stoppen. Steun de acties van Plan International zodat meisjes en jongens over de hele wereld zij vrij in de stad kunnen bewegen, vrij van gendergerelateerd geweld en vooroordelen. Ontdek onze projecten.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!