In Nueva Prosperina, Ecuador, worden meisjes dagelijks geconfronteerd met gendergerelateerd geweld en seksuele intimidatie. Oorzaken: diepgeworteld seksisme en hardnekkige genderstereotypen. De anonieme getuigenis van dit 14-jarige meisje illustreert deze realiteit. Maar meer en meer jongeren vinden dat het anders kan en moet. Samen met Plan International zijn ze vastbesloten om de maatschappij van binnenuit te veranderen.

"Een meisje kan niet alleen over straat lopen zonder verbaal te worden aangevallen”

Dit zijn de woorden van een 14-jarig meisje dat in Nueva Prosperina woont, een buitenwijk van Guayaquil. Net als veel andere jonge mensen in haar gemeenschap, wil ze seksuele intimidatie en alle vormen van gendergerelateerd geweld uitroeien, samen met sociale werkers en Plan International.

"Ook vrouwen houden seksisme in stand"

Ze geven bepaalde taken aan jongens en andere aan meisjes. Al vanop een zeer jonge leeftijd worden we in andere vakjes gestopt.

Dankzij het project van Plan International Ecuador werken meisjes en jongens samen om komaf te maken met seksisme. Ze worden mondiger en krijgen meer zelfvertrouwen. Deze jonge mensen worden de leiders van een nieuwe generatie, die nee zegt tegen seksisme. Het Safer Cities-project stelt hen in staat om hun gemeenschap te sensibiliseren met toneelstukken, foto's en video's op basis van hun ervaringen met gendergerelateerd geweld.

Investeer in meisjesrechten

Seksueel geweld en seksuele intimidatie moeten stoppen. Steun de acties van de jongerenactivisten van Plan International zodat meisjes en jongens over de hele wereld zij vrij in de stad kunnen bewegen, vrij van gendergerelateerd geweld en vooroordelen. Steun onze projecten.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!