Ambassadeurs van YOUCA gingen in juli 2018 naar Ecuador. Ze bezochten er het project van Plan International in Guayaquil. Dit project informeert jongeren over gendergelijkheid, doorbreekt seksistische normen en geeft seksuele voorlichting. Het resultaat van de inleefreis kan je bekijken in de interactieve video van YOUCA over het leven van jongeren in Nueva Prosperina.

YOUCA, ofwel de Belgische organisatie die staat voor Youth for Change and Action, houdt elk jaar een YOUCA Action Day. In 2018 is Plan International YOUCA’s uitverkoren goede doel. De opbrengst van de duizenden Vlaamse jongeren die in oktober een dag lang werken bij een bedrijf of organisatie, gaat voor een groot deel naar ons project ‘Zone zonder tienerzwangerschappen en zonder geweld tegen meisjes’ in Ecuador.

Ambassadeurs van YOUCA gingen in juli 2018 naar Ecuador en twaalf jongerenactivisten van Plan International Ecuador stapten begin oktober het vliegtuig op richting België. De uitwisseling past in het kader van de scholenwerking van YOUCA 

die duizenden Vlaamse jongeren wil bereiken om hen bewust te maken van de leefwereld en uitdagingen van hun leeftijdsgenoten in Ecuador.

Bekijk de interactieve video van YOUCA over het leven van jongeren in Nueva Prosperina.

Meer weten?

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!