Ga je dit jaar naar een festival? Of misschien ga je zelf niet meer, maar schuimen je kinderen de festivalterreinen af? Wil je net als wij dat seksuele intimidatie op festivals stopt, stuur dan een boodschap naar de festivalorganisatoren en vraag dat ze concrete actie ondernemen.
Festivals en seksuele intimidatie gaan helaas hand in hand. Onze opiniepeiling laat er geen twijfel over: 60% van de jongeren vindt seksuele intimidatie op festivals een probleem. En de voorbije drie jaar kreeg één meisje op zes ermee te maken.
Dat moet en kan veranderen!
Allemaal kunnen we een rol spelen om seksuele intimidatie op festivals te stoppen. Maar de organisatoren dragen extra verantwoordelijkheid. Nemen ze de nodige maatregelen? Is het festivalpersoneel voldoende getraind om met gevallen van grensoverschrijdend gedrag te kunnen omgaan? Hebben ze een noodnummer? Sommige festivals werken eraan, andere minder.
Sowieso hoog tijd dat er iets aan wordt gedaan en dat festivals een leuk feestje worden voor iedereen.
Vraag jouw festival via Twitter om iets te doen!
Hieronder speciaal voor jou voorgeformuleerde tweets om je favoriete festival te vragen in actie te schieten. De link in de tweets verwijst naar de blog 'Hoe veilig zijn onze zomerfestivals?'.
Couleur Café (29 juni-1 juli)
Rock Werchter (5-8 juli)
Les Ardentes (5-8 juli)
Dour (11-15 juli)
Cactusfestival (13-15 juli)
Hype-O-Dream (14 juli)
Tomorrowland (20-29 juli)
Sfinks Mixed (26 juli-29 juli)
Suikerrock (27-29 juli)
Sunrise Festival (29 juli-1 augustus)
Lokerse Feesten (3-12 augustus)
Dranouter (3-5 augustus)
Dance-D-Vision (3-4 augustus)
Reggae Geel (3-4 augustus)
The Qontinent (10-12 augustus)
Brussels Summer Festival (14-18 augustus)
Pukkelpop (15-18 augustus)
Laundry Day (1 september)