Plan Ouder Evy vertelt openhartig waarom ze in 2016 resoluut koos voor het Plan Ouderschap. Een bijzondere getuigenis die we graag met jou delen.

Die eerste belangrijke stap: Ja, ik word Plan Ouder!

Sinds ik aan het werk ben als leerkracht steunde ik regelmatig goede doelen. Toen ik eind juni 2016 het goede nieuws kreeg dat ik voltijds in het onderwijs aan de slag kon, was ik vastbesloten om mij permanent te engageren voor een goed doel. Maar welk goed doel? Vol overgave verdiepte ik mij in de activiteiten van enkele organisaties. Al snel genoot Plan International België mijn voorkeur.

Als leerkracht vind ik het uiterst belangrijk dat de belangen van kinderen overal ter wereld vertegenwoordigd worden en dat elk kind recht heeft op degelijk onderwijs. Zo werd ik in de zomer van 2016 trotse Plan Ouder van Phan Thi Yen Chi, een Vietnamees meisje woonachtig in Lai Chau.

Geef meisjes de kans naar school te gaan

Vind jij zoals Evy dat alle meisjes de kans moeten krijgen om naar school te gaan? Ontdek hoe jij als Plan Ouder concreet bijdraagt aan onderwijs voor jouw Plan Kind en zijn of haar klasgenootjes en zet vandaag nog de eerste stap richting dit wervelende avontuur. 

Een band opbouwen met jouw Plan Kind

Gedurende het afgelopen jaar kregen we regelmatig nieuws vanuit Vietnam. Naast persoonlijke informatie over Chi werden we ook op de hoogte gehouden over de initiatieven die genomen werden om de leefomstandigheden in de gemeenschap waar Chi woont te verbeteren.

Zo groeide onze nieuwsgierigheid om op bezoek te gaan. Begin juli namen mijn vriend en ik last minute de beslissing om met de rugzak naar Vietnam te trekken. Klaar om op avontuur te gaan! Plan International België zorgde er op enkele weken tijd voor dat een bezoek aan Chi en haar ouders ingepland kon worden in onze reis.

Het reisverslag van mijn bezoek naar Plan Kind Chi, lees je hier.

Meer weten:

  • Onderwijs is de beste manier om meisjes gelijke kansen te bieden en armoede te bestrijden. Lees hier alles over onze aanpak.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!