Weet je waarom wij al uitkijken naar de Warmste Week van Studio Brussel eind december? Omdat de Belgian Red Flames dan een match spelen tegen de acteurs van ‘Thuis’ en de helft van de opbrengst via Music for Life naar ons Girls Fund gaat. Schrijf jij 23 december alvast in je agenda?

De Belgische damesploeg is al jaren partner van Plan International. Ze sponsoren via ons Girls Fund een project in Benin, dat onder meer via meisjesvoetbal tienerzwangerschappen en kindhuwelijken aan banden legt. Toen Studio Brussel hen vroeg of ze wilden deelnemen aan de warmste week, was dan ook snel duidelijk voor welk goed doel ze zouden gaan.

Aline Zeler, kapitein van de Belgian Red Flames: “Sinds 2016 gebruiken wij, de Belgian Red Flames, de kracht van voetbal om te vechten voor meisjesrechten. De keuze voor Plan international België uit de meer dan 1.000 goede doelen van Music for life, was dus snel gemaakt. Zij geven kinderen, jongeren en hun gemeenschap mogelijkheden om in te gaan tegen uitsluiting en vooroordelen tegenover meisjes. Sport speelt een belangrijke rol In het doorbreken van clichés en discriminatie. Vooral in een sport zoals voetbal, die vaak enkel is weggelegd voor jongens, kunnen meisjes hun stem laten horen.”

We willen meisjesrechten op nummer één! Zodat meisjes overal ter wereld dat opstapje krijgen om hun dromen waar te maken.

 

23/12: match Belgian Red Flames voor Plan International

We zijn ons nationale elftal en de Koninklijke Belgische Voetbalbond heel dankbaar dat ze voor ons meedoen aan de Warmste Week. Op 23 december gaan we zeker naar Sportoase in Leuven om te supporteren. Ben jij één van de 3.000 andere supporters die er graag bij willen zijn? Tickets zullen te koop zijn vanaf half november. Hou het in de gaten!

Jouw Music for Life-actie voor ons Girls Fund

Investeer in meisjes en ze zullen de wereld veranderen. Dat is het uitgangspunt van ons Girls Fund. Niet elk meisje heeft de kans om naar school te gaan. En is het niet altijd evident om dezelfde kansen te krijgen als jongens. Wereldwijd krijgen meisjes nog al te vaak te maken met discriminatie en geweld. Met ons Girls Fund zetten we in op projecten die het leven van meisjes fundamenteel verbeteren. Doe net als de Red Flames en zet nu je Music for Life-actie op voor ons projecten!

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!