Wil je nieuwe verhalen voor lezen aan je kinderen? Vind jij verhalen met prinsen die prinsessen redden ook helemaal achterhaald? Wil je dat je kinderen, neven, nichten of petekinderen worden ondergedompeld in een avonturenroman met personages die op hen lijken? Dan is onze wedstrijd zeker jouw ding!

Bij Plan International België geloven we in een inclusieve wereld. Tijdens de kindertijd vormen kinderen zich een beeld van de wereld, en daarbij speelt cultuur een belangrijke rol. Denk aan die stripfiguur die dezelfde karaktereigenschappen had als jij. Of die heldin uit een roman die je inspireerde om een bepaalde job te doen. De boeken maken ook op een speelse manier mensen bewust van genderstereotypen. We vinden dat elk kind zich vertegenwoordigd moet kunnen voelen in het leesmateriaal dat hij of zij leest.  

Onze selectie boeken weerspiegelt de inclusieve, zorgzame en representatieve samenleving waaraan we werken. In deze set ontdek je portretten van de grote vrouwen die deze wereld hebben vormgegeven, het verhaal van een tiener die dol is op wiskunde en de juiste gewoonten leert om de planeet te beschermen, je duikt in de bovennatuurlijke wereld van Amari, een magische jager. Perfect leesvoer na school, vlak voor het slapengaan of in de bus op weg naar school.  

Neem deel aan onze wedstrijd op onze Instagram of Facebook account tot 26 februari. Download het volledige wedstrijdreglement

Veel succes, en vooral, veel leesplezier. 😉   

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!