Op zaterdag 19 oktober liepen meer dan 1.000 teams tijdens de 9e editie van het teambuilding event ‘Adecco Brussels Ekiden’. Sinds 2018 moedigt The Adecco Group haar medewerkers, klanten en partners aan om via verschillende sportactiviteiten een project van Plan International te steunen dat jongeren in Vietnam begeleidt in het vinden van een job. Een mooi voorbeeld van hoe u een gezonde werkomgeving en het ondersteunen van een goed doel combineert in uw strategie rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Plan International geeft kinderen, jongeren en hun gemeenschappen kansen om in te gaan tegen de directe oorzaken van uitsluiting, kwetsbaarheid en discriminatie tegenover meisjes. Binnen The Adecco Group hechten wij veel belang aan deze waarden zoals  vervat in onze baseline “Make the Future Work for Everyone.

Nico Reeskens, Country Manager van The Adecco Group België

In het project in Vietnam met The Adecco Group, wereldleider op het vlak van HR-dienstverlening, zetten we volop in op elkaars sterktes rond het begeleiden van jongeren naar een kwaliteitsvolle job. Onder de noemer Win4Youth motiveert The Adecco Group zijn medewerkers en medewerksters om extra fondsen te werven op een sportieve manier voor dit project. Door elke actieve minuut en kilometer te registeren, ondersteunen zij het project zodat jongeren economisch onafhankelijk worden.

Jongeren opleiden voor jobs met toekomst

De snelle transformatie van de Informatica en Communicatietechnologie-sector (ICT) creëert in Vietnam veel nieuwe job opportuniteiten. Net door deze snelle veranderingen vinden bedrijven geen nieuwe werknemers met de juist competenties om deze nieuwe jobs in te vullen. Met de expertise van uitzendbureau The Adecco Group zette Plan International een project op in Vietnam om jongeren, met een focus op jonge vrouwen, specifieke skills aan te leren en te begeleiden in het vinden van een job binnen de ICT-sector.

Zo volgde de 21-jarige Thuong dit specifieke traject na het afronden van haar middelbare school. Thuong koos bewust niet voor een universitaire opleiding omdat ze hier geen toekomst in zag. Op Facebook ontdekte ze de ICT-opleiding georganiseerd door REACH, een lokaal opleidingscenter dat samenwerkt met Plan International. Thuong schreef zich in en volgt momenteel een opleiding als grafisch designer, een sector in Vietnam met enorm veel werkgelegenheid.

De opleiding was enorm verrijkend: samen met andere studenten leerden we essentiële vaardigheden voor het uitoefenen van onze job als graficus, gingen we geregeld op bedrijfsbezoek en oefenden we op het beantwoorden van vragen van een sollicitatiegesprek.

Jongeren begeleiden naar werk

Momenteel werkt Thuong als stagiaire voor een sociale onderneming in het REACH programma. Ze leert elke dag bij en verscherpt haar talenten zodat ze binnenkort klaar is voor haar nieuwe job.

Sinds ik de opleiding volg via REACH heb ik veel meer zelfvertrouwen en dat motiveert mij om door te zetten en de beste versie van mijzelf te worden.

Net zoals Thuong volgen een honderdtal andere Vietnamese jongeren een professionele training gericht om hun ervaringen binnen informatica (grafisch design, 3D tekenen en coderen) te versterken, om Engels te leren en te solliciteren. Aan het einde van de opleiding krijgen de meeste jongeren een kwaliteitsvolle jobaanbieding.

Met dit project wil Plan International ook andere Vietnamese bedrijven bewust maken en tips geven om gendervriendelijk te rekruteren.

The Adecco Group ondersteunt jongeren via sport

De Adecco Brussels Ekiden Run wordt georganiseerd binnen het Win4Youth programma van The Adecco Group. Een initiatief dat meer dan 22.000 medewerkers van over de hele wereld wil inspireren om goede doelen te steunen via sport. Door kilometers en gesporte uren te verzamelen, dragen de medewerkers bij tot de globale doelstelling van 2019 om 8 miljoen kilometer en 438.000 uur te verzamelen, waarvan 475.000 kilometer en 5.000 uur door de Adecco Group in België.

Ook enkele sportieve collega’s van Plan International België namen zaterdag deel aan de Adecco Brussels Ekiden in het Koning Boudewijnstadion. Zes collega’s wisselden elkaar af om samen een marathon te lopen en dit geweldig initiatief van Adecco te ondersteunen.

Het team van Plan International op de Adecco Brussels Ekiden

 

Laat u inspireren en steun ook al sportend met uw collega’s een project van Plan International. Loop mee in het loopteam van Plan International tijdens de Urban Trails en steun zo ons sportproject in Senegal. Schrijf u in met uw bedrijf op één van de Urban Trails.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!