Als Plan Ouder steun je op maandelijkse basis een Plan Kind en zijn of haar omgeving, én krijg je de kans om een persoonlijke band op te bouwen met hem of haar. Maar hoe werkt dat nu precies? Wij vertellen hoe je vandaag nog Plan Ouder wordt in 6 korte stappen.

Groep meisjes houdt bal in de lucht

 

Stap 1: Laat je meeslepen door de hartverwarmende verhalen 

Plan Ouder worden? Zoiets beslis je niet in 1, 2, 3. Elk nieuw avontuur - want zo kunnen we het Plan Ouderschap écht wel noemen - begint hetzelfde: meer te weten komen over dat avontuur. 

Wij kunnen je helpen in die zoektocht naar meer informatie, want je hebt vast een hele hoop vragen: Waarom is het een goed idee om Plan Ouder te worden? Hoe werkt het Plan Ouderschap? Maakt mijn Plan Ouderschap echt een verschil? Kan ik mijn Plan Kind leren kennen? ...

Veel vragen, maar gelukkig ook veel antwoorden. We kunnen je heel veel zelf vertellen: van hoe werkt het Plan Ouderschap tot 5 redenen waarom je Plan Ouder zou worden. Maar het is toch veel leuker om inspirerende verhalen uit de monden van onze Plan Ouders, Plan Kinderen en zelfs voormalige Plan Kinderen te horen? 

Ontdek bijvoorbeeld hoe Plan Ouder Rita al 35 jaar lang het Plan Ouderschap beleeft. Of stap een dag in het leven van Nisha, een Plan Kind uit India en leer meer over de impact van het Plan Ouderschap op haar leven. En vergeet ook zeker geen kennis te maken met Tort, een voormalig Plan Kind uit Cambodja die nu leerkracht is omdat ze weet hoe belangrijk onderwijs is!

Helemaal op de hoogte? Ga door naar stap 2!

Meisje houdt voetbal vast

 

Stap 2: Maak een keuze: Alleen of met z’n allen?

Klaar voor stap 2? Want nu begint het pas echt. Misschien wist je het nog niet, maar iedereen kan Plan Ouder worden. Jij alleen, als super mama, toffe nonkel of gezellige oma, of jij samen met je levenspartner. Misschien ben je leerkracht of directeur en wil je graag iets origineel doen? Word dan Plan Ouder met jouw klas of zelfs de hele school. Het Plan Ouderschap is er zelfs voor bedrijven, want je kan ook een Plan Kind steunen met jouw team, afdeling of hele bedrijf. 

Genoeg mogelijkheden! Met wie ga jij Plan Ouder worden? 

lachend meisje met ballon

 

Stap 3: Geef een maandelijkse Plan Ouderbijdrage

Durf jij het Plan Ouderschap helemaal alleen aan? Top! Ga jij een Plan Kind steunen met jouw school of bedrijf? Geweldig! Als je weet hoe jij het Plan Ouderschap zal invullen, kan je in deze stap beslissen welk bedrag je op maandelijkse basis zal schenken. En Plan Ouder worden, dat kan al vanaf €30 per maand. Zo geef je eigenlijk voor slecht €1 per dag een kind en zijn of haar omgeving een betere toekomst. Natuurlijk kan je ook beslissen om meer te geven, maar die keuze is aan jou. 

Het goede nieuws is dat een maandelijkse donatie ook fiscaal interessant is. Als je €30 per maand schenkt, ontvang je een fiscaal attest waarmee je tot 60% van de gift terugkrijgt, wat betekent dat je op het einde van de rit slechts €12 per maand betaalt. 

Een kleine bijdrage waarmee je toch een groot verschil maakt voor kinderen wereldwijd!

Kinderen huoden handen vast in kring

 

Stap 4: Steun een meisje of een jongen

Jouw maandelijkse Plan Ouderbijdrage ligt vast en het Plan Ouderschap komt nu echt in zicht. Omdat wij het Plan Ouderschap zo persoonlijk en uniek mogelijk willen maken, geven wij jou de kans om te kiezen of je een jongen of meisje wilt steunen. 

Wat betekent dat precies?

  • Meisjes overal ter wereld krijgen te maken met een heleboel uitdagingen: vroegtijdig stoppen met school, kindhuwelijken, misbruik, geweld, discriminatie en meer. Als Plan Ouder van een meisje kan je meehelpen aan het stoppen van deze ongelijkheid omdat je haar een goede start in het leven kan geven, haar naar school kan laten gaan en haar zo kan redden van een kindhuwelijk.
  • Ook jongens krijgen natuurlijk te maken met stereotypes en vooroordelen. Ze hebben zelf ook nood aan gelijkheid en spelen ook een belangrijke rol in de weg ernaartoe. Als je er als Plan Ouder voor kiest om een jongen te steunen, dan geef je hem dus de kans om gelijk op te groeien en mee te werken aan die gelijkheid!

Maar er is meer. Ben jij je hart verloren in Afrika of heb jij eerder een speciale band met Azië of Latijns-Amerika? Dan kan jij ook kiezen uit welke regio jouw Plan Kind komt. Of je kan het ook gewoon wat spannender maken en de keuze overlaten aan Plan International België. Dan is het voor jou nog zo verrassend om te ontdekken met welke nieuwe leefwereld jij zal kennismaken en kunnen wij je een Plan Kind toekennen uit een regio waar hulp het meeste nodig is.

groepje lachende meisjes

 

Stap 5: Nu is het tijd voor wat informatie over jezelf

En? Is het een meisje of jongen geworden? Of heb je de keuze aan ons gelaten? Hoe dan ook is het bijna tijd om jouw Plan Kind te ontmoeten. Je moet enkel nog wat persoonlijke gegevens en betalingsinformatie doorgeven. Deze informatie hebben we nodig om jouw fiscaal attest op te sturen, en om je op de hoogte te houden van jouw Plan Kind natuurlijk. De betaling verloopt bovendien via een 100% beveiligd betaalplatform. Hierover hoef jij je dus geen zorgen te maken. Druk jij nu op bevestigen? Welkom! Heel straf dat jij je gewaagd hebt aan het Plan Ouderschap waardoor jouw Plan Kind nu zijn of haar dromen kan verwezenlijken. 

Lachend jongetje aan schoolbord

 

Stap 6: Ontdek meer over jouw Plan Kind en Plan International België

Hallo nieuwe Plan Ouder! Nog steeds aan het lezen? Want nu wordt het pas echt leuk. Eindelijk kom je alles te weten over jouw Plan Kind! Al snel ontvang je een welkomstmap met daarin foto’s en achtergrondinformatie van jouw Plan Kind. Elk jaar krijg je van ons ook een update over jouw Plan Kind en de bereikte projectresultaten in zijn of haar regio. Vier keer per jaar ontvang je bovendien ons Hello Magazine waarin je meer kan lezen over onze projecten en het verloop ervan. Vergeet ook zeker niet om regelmatig eens terug te keren naar onze website, waar je meer kan lezen over onze projecten overal ter wereld, en straffe, persoonlijke verhalen kan ontdekken op onze blog. Ook in
het jaarverslag en in de maandelijkse nieuwsbrief lees je meer over de projecten en acties van Plan International België.

Ten slotte kan je er ook voor kiezen om een persoonlijke band met jouw Plan Kind op te bouwen via
briefwisseling of zelfs een echt bezoek. Zo kom je nog meer te weten over jouw Plan Kind en zijn of haar leefwereld.  Ben jij er klaar voor? Word nu Plan Ouder en maak een wereld van verschil voor een jongen of meisje!

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!