Samen sta je sterker!

Dat weten ook onze jongeren in Benin, Bolivia, Niger, Vietnam en België. 

In een catchy choreografie, tot stand gebracht door niemand minder dan Jeny Bosenge, tonen ze aan hoe je als groep kan optreden wanneer je getuige bent van seksuele intimidatie. 

Leer de dans

 

Seksuele intimidatie is een probleem die ook in onze maatschappij alomtegenwoordig is en waar iedereen slachtoffer van kan zijn. Uit ons onderzoek blijkt dat 91% van de meisjes en 28% van de jongens al slachtoffer was van seksuele intimidatie. Ook de handelingen die door onze maatschappij vaak als ‘onschuldig’ worden beschouwd zijn schadelijk. Zo wordt bijvoorbeeld nafluiten of seksueel getinte vragen stellen op straat als een compliment beschouwd, en dus niet als storend of intimiderend. Maar integendeel. Zulke handelingen geven veel meisjes en vrouwen een bang en ongemakkelijk gevoel. Ook al lijken het soms onschuldige handelingen, de gevolgen zijn niet te overschatten voor het slachtoffer zelf. Zich aangetast voelen in hun eigenwaarde en welzijn, maar ook gevoelens van angst, wantrouwen, vernedering en schaamte zijn hier vaak het gevolg van.

Dit moet veranderen...en verandering begint bij jezelf. 

 

BETREK ANDEREN EN TREED OP ALS GROEP

Treed op (als groep) wanneer je getuige bent van seksuele intimidatie op straat! Op die manier weet het slachtoffer dat zij / hij er niet alleen voor staat en maak je tegelijkertijd de belager duidelijk dat zulke handelingen niet oké zijn.

Ontdek hier andere manieren om op te treden tegen seksuele intimidatie.

 

Dans mee en zeg neen tegen seksuele intimidatie

Ook jij kan mee dansen! Nodig je vrienden, familie, collega’s, ... uit en doe samen de dans! Bekijk hieronder de tutorial video en ga zelf aan de slag!

Heb je alles op beeld vastgelegd? Super! Deel die op social media en vergeet ons niet te taggen! 
Facebook: @planfans
Instagram: @planbelgium
twitter: @planbelgie

Nu is het jouw beurt om anderen uit te dagen om te dansen tegen seksuele intimidatie! 
Hoe meer mensen de boodschap verspreiden, hoe luider de stem ‘Seksuele intimidatie is NIET oké’ klinkt! 

 

Ontdek hieronder de dansvideo's van andere landen

Hieronder kan je zien hoe onze jongeren in Benin, Bolivia, Niger en Vietnam al dansend seksuele intimidatie halt toeroepen! 

Doe zelf de dans en wie weet staat jouw video hier binnenkort tussen!