Plan International België

Plan International België werkt al meer dan 35 jaar aan een wereld die rechtvaardig en veilig is voor alle kinderen. Ieder kind heeft recht op onderwijs en moet de kans krijgen zich te ontwikkelen. Deze roep om rechtvaardigheid begint bij dezelfde kansen voor meisjes en jongens. Meisjes worden nog te vaak achtergesteld en gediscrimineerd, soms zelfs bedreigd en mishandeld.

Plan International België maakt deel uit van een ambitieuze internationale federatie met projecten in bijna 80 landen (waaronder België). Met onze projecten genereren we impact, via beleidsbeïnvloeding, sensibilisering en projecten met en voor kinderen en jongeren.

Plan International België is een sterk groeiende organisatie. Tijdens de laatste 5 jaar steeg ons inkomen van 14 miljoen naar 20 miljoen en groeiden we van 40 naar meer dan 65 zeer gedreven collega’s.

Om de straffe ambities van Plan International België nog sterker te vertalen naar een betere toekomst voor kinderen en jongeren, zijn we op zoek naar een enthousiaste en vaardige Developer (v/m/x).

 

JOUW ROL ALS DEVELOPER

Als Developer ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en opvolging van alle automatiseringsprocessen binnen bestaande systemen, de automatische integratie tussen bestaande systemen en voor de datawarehouse oplossingen.

In deze functie sta je mee in voor de ontwikkeling van de technologie-strategie binnen onze Belgische organisatie en dit volledig in lijn met de strategie van de internationale organisatie.

Je werkt nauw samen met de Data & System Manager, de IT Officer en de Data Analist om de roadmap van de datastrategie te definiëren.

Je oefent een transversale rol uit. Jouw kennis en kunde op technologisch vlak en je creatieve aanpak vormen een belangrijke meerwaarde voor het vertalen van ideeën en organisatie-noden naar een continue verbetering van technologische oplossingen en toepassingen.

Concreet betekent het dat je op diverse domeinen zal werken:

 • Ontwikkeling en opvolging van automatiseringsprocessen binnen bestaande systemen, zodat deze processen efficiënt(er) worden en tegelijk een grotere meerwaarde hebben voor de werking van de organisatie. Hiervoor analyseer je bestaande manuele/semiautomatische processen binnen de bestaande systemen, ontwikkel je een plan van aanpak om deze processen te automatiseren en werk je deze automatiseringsprojecten vervolgens uit. Je houdt hierbij rekening met de gekozen prioriteiten, deadlines en het beschikbare budget. Vervolgens documenteer je deze processen en volgt ze op.
 • Ontwikkeling en opvolging van automatische integratie tussen bestaande systemen, zodat de beschikbare informatie op logische wijze, sneller en steeds volledig beschikbaar is voor de diverse gebruikers. Hiervoor analyseer je bestaande systemen en de informatie die tussen deze systemen wordt uitgewisseld, ontwikkel je een plan van aanpak om deze systemen en informatie te integreren en automatiseren en werk je deze integratieprocessen vervolgens uit. Je houdt hierbij rekening met de gekozen prioriteiten, deadlines en het beschikbare budget. Vervolgens documenteer je deze processen en volgt ze op.
 • Ontwikkeling en opvolging van datawarehouse-oplossingen voor een gecentraliseerde database en duidelijke dashboards, nodig voor analyses van resultaten en data. Hiervoor analyseer je bestaande datastructuur en datawarehouse oplossingen en stel je de meest geschikte toepassingen voor, nodig voor onze rapportagenoden. Je ontwikkelt een plan van aanpak om deze oplossingen te implementeren en werk je deze processen vervolgens uit. Je houdt hierbij rekening met de gekozen prioriteiten, deadlines en het beschikbare budget. Vervolgens documenteer je deze oplossingen en processen en volgt ze op.
 • Adviseren van de organisatie rond innoverende projecten waarin technologie een belangrijke rol speelt. Of het nu een digitaal platform is, Virtual Reality, de ontwikkeling van een app of een andere tool waarin technologie een belangrijke rol speelt… je staat in voor het juiste advies aan projectmanagers en aan de directie over deze nieuwe technologieën die de organisatie helpen om de projectdoelstellingen te realiseren.

 

Je talenten, opleiding, attitude

 • Je hebt een Masterdiploma in Informatica en programmering of minstens 3 jaar ervaring in een gelijkaardige functie, of ruime gelijkaardige ervaring buiten een professionele context.
 • Je hebt een creatieve en oplossingsgerichte mindset en dat laat je zien in je aanpak.
 • Je hebt een uitmuntende kennis van het MS Office-pakket, internet- en 2.0-technologieën en databasebeheersystemen.
 • Je hebt ervaring met het implementeren van nieuwe technologiesystemen.
 • Je interesse voor deze domeinen zorgt ervoor dat je continu op de hoogte blijft van nieuwe tendensen in technologische en datawarehouse toepassingen.
 • Je neemt initiatief om het management (pro-actief) te adviseren over technologische ontwikkelingen en zet deze om in concrete voorstellen.
 • Je bent in staat om complexe opdrachten te coördineren, te plannen en te organiseren, en dit binnen de gestelde tijdslimieten.
 • Je deelt je kennis graag met collega’s en begrijpt welke aanpak hiervoor het meest geschikt is per gesprekspartner: adviseren, monitoren, omkaderen en vorming. Je doel is dat je collega’s op de hoogte zijn van de technologische innovaties binnen onze organisatie en deze kunnen gebruiken.
 • Je communiceert vlot en voelt je goed in binnen een afwisselende werkomgeving met collega’s uit een diverse sociale en culturele context.
 • Je hebt goede kennis van GDPR-regelgeving en weet deze correct toe te passen.
 • Je bent vlot tweetalig (Frans en Nederlands) en je hebt een goede kennis van het Engels.

 

Ons Aanbod

 • De kans om je in te zetten voor de rechten van het kind en de gelijkheid van meisjes wereldwijd en in België.
 • Een maatschappelijk geëngageerde werkomgeving met een uitstekende reputatie en zo’n 65 hoogopgeleide en gedreven mensen.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een zowel Belgische als internationale context.
 • Een voltijdse arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, een binnen de ngo-sector competitieve verloning aangevuld met extralegale voordelen (groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, volledige terugbetaling woon-werkverkeer via openbaar vervoer).

Plan International is gelegen in het hartje van Brussel, naast het Centraal Station.

 

Geïnteresseerd?

Dan horen we graag van je! Zend uw CV en motivatiebrief naar job@planinternational.be met als referentie “Developer” ten laatste op 22 oktober 2021.

In het kader van onze Child Protection & Safeguarding policy vragen wij aan elke medewerker om een uittreksel uit het strafregister voor te leggen (model 2)