Plan International België werft aan: Donor Relations Officer (M,V,X) 

Plan International België werkt al meer dan 35 jaar aan een wereld die rechtvaardig en veilig is voor alle kinderen. Alle kinderen hebben recht op onderwijs en kansen. Die rechtvaardigheid begint bij dezelfde kansen voor meisjes en jongens. Meisjes worden nog te vaak achtergesteld en gediscrimineerd, soms zelfs bedreigd en mishandeld.

Plan International België maakt deel uit van een ambitieuze internationale federatie met projecten in bijna 80 landen (waaronder ook België). Met onze projecten genereren we impact, via beleidsbeïnvloeding, sensibilisering en projecten met en voor kinderen en jongeren wereldwijd.

Om de straffe ambities van Plan International België nog sterker te vertalen naar een betere toekomst voor kinderen en jongeren, zijn we op zoek naar een enthousiaste en vaardige Donor Relations Officer (m/v/x).

 

Jouw rol als Donor Relations Officer

Je bent hét aanspreekpunt en de ambassadeur voor de donateurs van Plan International België. Je bouwt vanaf het eerste contact een duurzame en gepersonaliseerde relatie op met onze Plan Ouders. Je streeft altijd naar een kwaliteitsvolle dienstverlening, denkt hierover actief mee en stelt manieren voor om bestaande donateurs te behouden en onze interne processen te verbeteren.

Je verwerkt en volgt donateursgegevens tijdig en vertrouwelijk op in onze systemen. Je rapporteert deze gegevens aan de manager. Daarnaast ondersteun je je team bij jaarlijkse fondsenwervingscampagnes om nieuwe donateurs te werven.

Je doet graag voorstellen voor verbetering, vereenvoudiging en automatisering op het gebied van taken en IT-tools.

 

Jouw profiel

Opleiding, kennis, talenten

 • Je hebt een Bacheloropleiding in administratie, officemanagement met een dienstverlenende, klantvriendelijke insteek of gelijkwaardig door ervaring is een troef. We verwelkomen ook kandidaten met pit die graag willen bijleren, zich deze taken snel eigen kunnen maken en zeer gemotiveerd zijn om zich in te zetten voor onze missie en onze donateurs.
 • Je bent geïnteresseerd in de missie van Plan International en je ondersteunt onze waarden.
 • Je hebt een goede beheersing van Nederlands of Frans. Een goede kennis van Frans of Nederlands als bijkomende taal en het Engels zijn een pluspunt.
 • Je hebt operationele kennis MS Office.
 • Je hebt ervaring met het gebruik en kennis van CRM-toepassingen, ervaring met het gebruik van diverse computerprogramma's (ter verwerking van data) en je kan je die snel eigen maken.
 • Je hebt een analytische geest om adequate oplossingen te vinden.
 • Je werkt op nauwkeurige en vertrouwelijke wijze met gegevens, je beschikt tevens over sterke organisatorische en administratieve vaardigheden.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel telefonisch als schriftelijk, en kan deze naar gelang de situatie aanpassen en inzetten. Zo kan je op enthousiaste en overtuigende wijze het belang en de inhoud van ons werk uitleggen, vertrouwen uitstralen, beloftes nakomen.
 • Je denkt graag actief mee over een betere donateursservice, optimalisatie van het gebruik van data en manieren om onze processen te verbeteren. Je durft voorstellen te formuleren en helpt om ze in praktijk te brengen.
 • Kennis van ontwikkelingssamenwerking en donateursgedrag zijn troeven.
 • Je kan je werk structureren en diverse taken op elkaar afstemmen
 • Je maakt graag deel uit van een team, maar deinst er niet voor terug om je taken via telewerk uit te voeren.

 

Wat bieden we jou?

 • Een zeer boeiende werkomgeving binnen zowel een Belgische als internationale context bij een vooraanstaande internationale NGO
 • De kans een verschil te maken voor kinderen en jongeren in onze partnerlanden en in België
 • Ruimte voor persoonlijke professionele ontwikkeling, samen met competente, gedreven en maatschappelijk geëngageerde collega’s. Onze organisatie bestaat uit 60 medewerkers, je maakt deel uit van een team van 4 personen binnen een afdeling van +/- 11 personen
 •  Een voltijdse arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur
 • Een competitieve verloning aangevuld met extralegale voordelen (groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques)

Plan International België is gelegen in hartje Brussel, vlak naast het station Brussel-Centraal.

 

Geïnteresseerd?

Dan horen we graag van je! Zend je CV en motivatiebrief naar job@planinternational.be met als referentie “Donor Relations Officer” ten laatste op 24 februari 2021.

In het kader van onze Child Protection & Safeguarding policy vragen wij aan elke werknemer om een uittreksel uit het strafregister voor te leggen (model 2)