Van 4 tot 19 februari 2019 kunnen leerlingen uit de uit de 1ste graad secundair onderwijs opnieuw kennismaken met verschillende culturen in de Ruiterhallen in Brasschaat tijdens de 11e editie van de Wereldmeerdaagse.

De wereldmeerdaagse is een organisatie van de GROS (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking), Mundio vz en de Provincie Antwerpen om leerlingen uit de 1e graad secundair onderwijs op een speelse en interactieve manier kennis te laten maken met mondiale vorming.

Leerlingen en leerkrachten worden een halve dag lang ondergedompeld in een mondiaal bad: een professioneel uitgewerkt programma met zowel een wereldfilm als een interactieve ‘wereldmarkt’ met tientallen doe-stands waar vrijwilligers de leerlingen begeleiden bij korte opdrachten.

Gezocht: vrijwilligers om jongeren te inspireren

Heb je wat tijd tijdens de schooluren en ga je graag met jongeren om? Heb je een hart voor de wereld en zin om te komen helpen op ons evenement? Je kiest volledig zelf hoeveel tijd je besteedt!

Alle materiaal wordt voorzien en je krijgt een maand vooraf een volledig uitgewerkt plan van aanpak en een aantal suggestie-vragen. Voor elke halve dag dat je komt helpen, schenkt Mundio vzw € 7,5 aan Plan International België! Jij kan het verschil maken, kom in actie voor jongeren van over de hele wereld.

Zin om mee te doen?

Download via onderstaande knop het inschrijvingsformulier. Vul het in en stuur jouw exemplaar op naar Katy Van Roy, coördinator van de Antwerpse vrijwilligers van Plan International België.