Het Managementteam (MT) staat onder leiding van de Nationaal Directeur en is verantwoordelijk voor het uittekenen van het strategisch kader van Plan International België alsook voor het omzetten van strategie in beleid en voor opvolging van de operationele uitvoering. Het houdt hierbij steeds de visie, missie en positionering van de organisatie voor ogen. 

DUIDELIJKE DOELSTELLINGEN UITZETTEN, DE RISICO’S KENNEN EN BEHEERSEN

Om zijn visie en missie concreet uit te voeren, stelt Plan International België duidelijke doelstellingen voorop die op korte, middellange en lange termijn meetbaar zijn. Ze maken deel uit van de jaarlijkse en meerjarige actieplannen van de totaliteit van de organisatie en de individuele afdelingen. Meetbare indicatoren en evaluatiemodellen garanderen opvolging van de realisaties en snelle bijsturing waar nodig. Het Managementteam inventariseert en monitort ook op permanente basis de interne en externe risico’s waaraan de organisatie blootgesteld kan worden met de bedoeling om deze tijdig te definiëren, van nabij op te volgen, in te perken en doeltreffend aan te pakken. Het Managementteam en de Raad van Bestuur garanderen de geregelde opvolging van de actieplannen en de risico-inventaris.

PLANNEN, OPVOLGEN EN EVALUEREN OM DE EFFECTEN VAN ONZE ACTIES TE GARANDEREN

Essentieel is dat onze acties volledig aansluiten op onze visie en onze missie. Dat is de enige mogelijkheid om een maximaal positief effect op het leven van de kinderen en hun gemeenschappen te verzekeren. Hoe we ervoor zorgen dat we niet van onze doelstellingen afwijken? Dankzij het specifieke plannings-, monitoring- en evaluatiesysteem van Plan International België. We beoordelen elke stap van onze programma’s (ontwerp, opstelling, uitvoering en evaluatie) en toetsen ze af volgens welbepaalde procedures.

Leden van het Management Team

Het Managementteam van Plan International België bestaat uit zes leden en is samengesteld uit volgende functies:

  • National Director
  • Policy & Social Change Director
  • Fundraising, Marketing & Communications Director
  • International Programmes Director
  • Finance & Operations Director
  • Business Development & Innovation Director

De actuele leden van het managementteam van Plan International België zijn:

Régine Debrabandere, National Director. Régine (1964) is de directeur van Plan International België sinds juli 2016. Zij was daarvoor als landbouwingenieur gedurende vele jaren professioneel actief rond internationale samenwerking, zowel op het terrein in Afrika (o.a. bij de NGO Rikolto, vroeger Vredeseilanden) en vanuit Brussel als beleidsmedewerker op het Kabinet voor Ontwikkelingssamenwerking, voor VVOB en Enabel, het Belgische ontwikkelingsagentschap.

Fiona Ang, Policy & Social Change Director. Fiona (1978) zette zich reeds als tiener volop in voor kinderrechten. Lobbying, onderzoek en educatie met betrekking tot Kinderrechten zijn gekend terrein voor haar. Fiona werkte eerder voor de KULeuven, Amnesty International, UNICEF België en Vormen vzw. Sinds 2017 is ze aan de slag bij Plan International België als hoofd “Beleid en maatschappelijke verandering”.

Jeroen Brugge, Fundraising, Marketing & Communications Director. Jeroen (1966) heeft een ruime ervaring in fondsenwerving, marketing en communicatie en werkte eerder in diverse managementfuncties voor de private sector, Oxfam Wereldwinkels / Oxfam Fairtrade en Natuurpunt. Na een korte verkennende passage bij Plan International België in 2006 keerde Jeroen terug in 2012 om de marketingafdeling vorm te geven en een verdere uitbouw van de private fondsenwerving te verzekeren.

François Defourny, International Programmes DirectorFrançois (1981) nam zijn ruime ervaring in programma design, management en evaluatie mee naar Plan International België in 2017. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het management van de internationale programma portfolio. François werkte voor de overstap naar Plan gedurende 11 jaar in Centraal- en West-Afrika voor het International Rescue Committee en de Danish Refugee Council.

Joke Janssens, Finance & Operations Director. Joke (1978) werkte, vooraleer haar intrek te nemen bij Plan International België, bij Artsen Zonder Grenzen en Hera. Zij nam in 2015 haar ervaring in noodhulp mee naar Plan en startte als disaster risk manager. In 2017 nam zij de rol van grant manager op zich. Sinds mei 2018 staat Joke binnen de organisatie in voor financiën, IT, operations en kwaliteitszorg.

 

Jochem Roels, Business Development & Innovation Director. Jochem (1974) heeft ondertussen meer dan 10 jaar ervaring als directeur financiën en administratie bij Plan International België. In mei 2018 heeft hij de fin & admin fakkel overgedragen om verantwoordelijk te worden voor de uitbouw van innovatieve samenwerkingsvormen met bedrijven en major donors. Jochem zijn vorige ervaringen als HR en Finance Manager bij o.a. BNPP Fortis (8 jaar) en consultant bij BDO (3 jaar) zorgden ervoor dat hij een stevig netwerk en ruime expertise heeft kunnen uitbouwen binnen de corporate wereld.

Bekijk ook de samenstelling van de Algemene VergaderingRaad van Bestuur en het team