Het Managementteam (MT) staat onder leiding van de Nationaal Directeur en is verantwoordelijk voor het uittekenen van het strategisch kader van Plan International België alsook voor het omzetten van strategie in beleid en voor opvolging van de operationele uitvoering. Het houdt hierbij steeds de visie, missie en positionering van de organisatie voor ogen. 

DUIDELIJKE DOELSTELLINGEN UITZETTEN, DE RISICO’S KENNEN EN BEHEERSEN

Om zijn visie en missie concreet uit te voeren, stelt Plan International België duidelijke doelstellingen voorop die op korte, middellange en lange termijn meetbaar zijn. Ze maken deel uit van de jaarlijkse en meerjarige actieplannen van de totaliteit van de organisatie en de individuele afdelingen. Meetbare indicatoren en evaluatiemodellen garanderen opvolging van de realisaties en snelle bijsturing waar nodig. Het Managementteam inventariseert en monitort ook op permanente basis de interne en externe risico’s waaraan de organisatie blootgesteld kan worden met de bedoeling om deze tijdig te definiëren, van nabij op te volgen, in te perken en doeltreffend aan te pakken. Het Managementteam en de Raad van Bestuur garanderen de geregelde opvolging van de actieplannen en de risico-inventaris.

PLANNEN, OPVOLGEN EN EVALUEREN OM DE EFFECTEN VAN ONZE ACTIES TE GARANDEREN

Essentieel is dat onze acties volledig aansluiten op onze visie en onze missie. Dat is de enige mogelijkheid om een maximaal positief effect op het leven van de kinderen en hun gemeenschappen te verzekeren. Hoe we ervoor zorgen dat we niet van onze doelstellingen afwijken? Dankzij het specifieke plannings-, monitoring- en evaluatiesysteem van Plan International België. We beoordelen elke stap van onze programma’s (ontwerp, opstelling, uitvoering en evaluatie) en toetsen ze af volgens welbepaalde procedures.

Leden van het Management Team

Het Managementteam van Plan International België bestaat uit zes leden en is samengesteld uit volgende functies:

  • National Director
  • Policy & Social Change Director
  • Fundraising, Marketing & Communications Director
  • International Programmes Director
  • Finance & Operations Director
  • Corporate Partnerships and Major Donors Director

De actuele leden van het managementteam van Plan International België zijn:

Isabelle Verhaegen, National Director. Isabelle is sinds maart 2022 Nationaal Directeur van Plan International België. Na een carrière van 20 jaar in de financiële sector besloot Isabelle in 2014 de overstap te maken naar de Not For Profit als directeur van de organisatie Light for the World België. De missie en waarden van Plan liggen haar na aan het hart. “Als we willen blijven geloven dat elke generatie een betere wereld voor zichzelf en anderen kan crëeren, moeten we ze hiervoor alle kansen blijven geven. Gelijke rechten voor ieder kind en voor meisjes in het bijzonder zijn daarvoor noodzakelijk.

Catherine Mores, Finance & Organisation Director. Na meer dan 20 jaar activiteit in de privé sector besloot Catherine haar expertise in te zetten voor Plan International België. Met zowel financiële als organisationele ervaring in nationale en internationale bedrijven is Catherine een sterke aanwinst in de verdere groei van onze organisatie.

François Defourny, International Programmes DirectorFrançois (1981) nam zijn ruime ervaring in programma design, management en evaluatie mee naar Plan International België in 2017. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het management van de internationale programma portfolio. François werkte voor de overstap naar Plan gedurende 11 jaar in Centraal- en West-Afrika voor het International Rescue Committee en de Danish Refugee Council.

Jochem Roels, Corporate Partnerships and Major Donors DirectorJochem (1974) heeft ondertussen meer dan 10 jaar ervaring als directeur financiën en administratie bij Plan International België. In mei 2018 heeft hij de fin & admin fakkel overgedragen om verantwoordelijk te worden voor de uitbouw van innovatieve samenwerkingsvormen met bedrijven en major donors. Jochem zijn vorige ervaringen als HR en Finance Manager bij o.a. BNPP Fortis (8 jaar) en consultant bij BDO (3 jaar) zorgden ervoor dat hij een stevig netwerk en ruime expertise heeft kunnen uitbouwen binnen de corporate wereld.

Roméo Matsas – Acting Policy & Social Change Director. Romeo Matsas is waarnemend directeur van de afdeling Beleid en Sociale Verandering. Romeo begon in 2016 bij Plan International België als Education Advocacy Advisor en werd in 2018 Senior Policy Advisor verantwoordelijk voor het Policy Influence Team. Als onderdeel van zijn activiteiten voor Plan, coördineerde Romeo de Educaid.be advocacy groep evenals het secretariaat van PKIO, het platform voor kinderrechten in ontwikkelingssamenwerking. Ook vertegenwoordigde hij de INGO in het bestuur van de Global Campaign for Education en trad hij op als co-leider van het EQI-netwerk binnen de Plan federatie. Voordat hij bij Plan kwam, werkte Romeo als adviseur voor onder andere internationale organisaties, nationale overheden, een denktank en een vakbond. 

Deborah Rozenberg - Acting Fundraising, Marketing & Communications Director

Bekijk ook de samenstelling van de Algemene VergaderingRaad van Bestuur en het team