Brainstormt het feestcomité van jullie bedrijf al volop rond het volgende kerstfeest? Verzamel die rendierhoedjes en kerstversiering, want jullie kerstfeest op het werk van 2019 wordt nog legendarischer dan vorig jaar. Organiseer dit keer met de collega’s een kerstfeest for life voor Plan International België. Koppel allerlei leuke teambuilding activiteiten aan jullie kerstfeest ten voordele van Music for Life. Met de opbrengst van jullie kerstfeest for life ondersteunen jullie via de Warmste Week het project in Mali. Door de voedselcrisis en de onstabiele politieke situatie kunnen heel wat meisjes niet meer naar school omdat het onveilig is of hun school gesloten werd. Via radio volgen kinderen les op afstand en missen ze niets van de leerstof.

#kerstfeestforlife

Organiseer jullie "kerstfeest for life" voor de Warmste Week makkelijk in drie stappen:

 • Stap 1Registreer jullie kerstfeest met het bedrijf voor Plan International België via de website van Music for Life.
 • Stap 2 : Actie geregistreerd? Verwittig ons via corporates@planinternational.be van jullie actie en jullie ontvangen een gratis deelnamepakket met goodies via de post voor alle medewerkers.
 • Stap 3 : Spread the word! tag, like en share jullie actie voor Music for Life via jullie eigen sociale media. Tag Plan International en wie weet krijgen jullie bezoek van onze lieve kerstelfjes…

Inspiratie voor jullie kerstfeest for life

 • Spotify playlist: Patje Crimson te duur? Mariah Carey op repeat of Dirk van de boekhouding wil enkel Vlaamse klassiekers? Creëer jullie eigen spotify playlist om de beentjes los te schudden tijdens het kerstfeest. Vraag € 0,50 cent om het favoriet nummer van de collega’s toe te voegen.
 • Secret santa: Lap, je moet last minute nog een kerstcadeau kopen voor een collega die je één keer per jaar kruist aan de koffiemachine? Weg stress, koop een plan cadeaukaart of schenk een Plan Ouderschap als secret santa.
 • Plan Cocktail: Serveer de Plan Cocktail for life. Jouw favoriete koffiemok doet perfect dienst als herbruikbaar bekertje. Het recept vind je hier.
 • Kerstkaarten: Trommel de creatieve kersthulpjes op en maak gepersonaliseerde kerstkaarten. Verkoop een pakket zelfgemaakte kerstkaarten aan de collega’s, familie, vrienden of zakenpartners. Blijvende indruk verzekerd wanneer ze 3 maand daarna nog glitters terugvinden op kantoor.
 • Tombola: organiseer een tombola met de afgedankte kerstcadeautjes van vorige jaar. Hoezo die kerstrui is per ongeluk gekrompen in de was?

Nog meer inspiratie voor de warmste week met collega’s

 • Movie night: Schuif de bureaustoelen dicht bij elkaar en haal de projector van onder het stof voor een gezellige filmavond met de collega’s. Steun Plan International met de verkoop van snoepjes, popcorn, ijsjes,...
 • Warmathon: Wacht niet tot 1 januari met je goede voornemens. Loop mee in één van de Warmathons voor Plan International België. Wanneer je inschrijft via de website van Music for Life en ons selecteert als goed doel gaat het inschrijvingsgeld (€ 15) naar ons project in Mali.
 • Soep: Haal de Jeroen Meus of Sandra Bekkari naar boven en verwarm de collega’s met zelfgemaakte soep. Verkoop onder de middag een heerlijk tasje soep en schenk de opbrengst aan ons project in Mali.

Hebben jullie zelf nog een leuk idee voor Music for Life? Laat het ons weten via corporates@planinternational.be en wie weet krijg je bezoek van onze kerstelfjes.

Onderwijs via de radio voor meisjes in Mali

Sinds de staatsgreep in 2012 is Mali verscheurd door politieke conflicten en kent het een opeenvolging van voedselcrisissen, die vooral de armste gezinnen treffen. Deze humanitaire crisis zorgde ervoor dat heel wat gezinnen op de vlucht slaan en verschillende scholen sluiten. Het gevolg? Meer dan 330.000 meisjes en jongens kunnen niet meer naar school. Plan International België wil de kinderen in de centrale regio Mopti opnieuw toegang geven tot inclusief en kwaliteitsonderwijs. Onze lokale partners zetten verschillende diensten op zodat 16.210 meisjes en jongens opnieuw studeren:

 • Een schoolcursus voor kinderen van 8 tot 12 jaar die ongeschoold zijn of die langer dan twee jaar niet naar school zijn geweest, zodat ze zich kunnen (re)ïntegreren op school.
 • De oprichting van tijdelijke onderwijsruimtes voor de gemeenschap om een antwoord te bieden op de overbevolking op scholen.
 • Afstandsonderwijs via de distributie van radio’s en USB-sticks met educatief materiaal.
 • De oprichting van recreatieruimtes waar kinderen kunnen spelen en psychosociale ondersteuning kunnen ontvangen in een veilige omgeving.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!