TOT ELKE MEISJE VRIJ IS 

Plan International, ijvert al jaren voor gelijken rechten voor meisjes en interviewde daarom de Tanzaniaanse Tabitha en de Belgische Ayame, beiden 16 en klaar om de wereld te veroveren. Vrijheid is in het leven van deze tieners sowieso een heel belangrijk thema. Maar vrijheid is voor elk meisje anders. Voor Ayame betekent vrijheid je vrij op straat kunnen begeven zonder angst. Voor Tabitha staat vrijheid gelijk aan mogen naar school gaan en voor jezelf opkomen.

Naar aanleiding van Wereldmeisjedag wil Plan International nog meer verhalen verzamelen en verspreiden. Zo hopen we bij te dragen aan een wereld waar ieder meisje vrij is.

WAT IS JOUW VERHAAL?

Deel het met ons via de Wereldmeisjesdag-fotowedstrijd van Plan International België en Canon YPP* en maak kans op een mooie prijs voor jouw klas (enkel geldig in België).

skatepark

Moedig je leerlingen aan om hun persoonlijk gender-verhaal in beeld te brengen. Stuur ons de mooiste foto's vóór 9 november 2022 door en maak kans op een mooie prijs voor de hele klas!

De foto's zullen beoordeeld worden door een jury bestaande uit medewerkers van Plan International, Canon ambassadeur Lieve Blancquaert en Ayame als vertegenwoordiger van onze Plan-jongeren.

De winnende foto's zullen gebruikt worden in de sociale media-campagne van Plan International 'Tot ieder meisje vrij is' én zij maken kans op een leuke prijs voor de hele klas waaronder een workshop storytelling door een Canon Ambassadeur in jullie school tussen 12 november en 21 december 2022! (enkel voor klassen in België)

Hoe neem je deel en maak je kans op één van deze mooie prijzen?

 • Laat je leerlingen een sprekende foto maken van hun eigen gender-verhaal (Meer info in Activiteit 'Wat is jouw verhaal?')
 • Stuur de mooiste foto's - mét bijhorende persoonlijke quote - vóór 9 november 2022 door naar mieke.verwaest@planinternational.be of via What's app naar het nummer 0472 35 03 52, met vermelding van:
   
  • Fotowedstrijd wereldmeisjesdag
  • Naam leerkracht + mailadres + school + adres
  • Naam leerlingen(en) + leeftijd + klas
  • Foto + quote (in onderschrift)
    
 • De  winnende scholen worden bekendgemaakt op 10 november 2022

Veel succes!

DGD-Logo

Met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking

 

canon-logo

logo-YPP

Met de steun van Canon's Young People Program