Elke dag opnieuw krijgen we te maken met voorbeelden van genderongelijkheid bij ons en op andere plaatsen in de wereld. Kom in actie om je school, de buurt, de media en de politiek op te roepen iets te ondernemen tegen ongelijke kansen voor meisjes.

 

KLEUR JE SCHOOL BLAUW MET ONZE EQUALITY-TATTOOS EN POSTER

Zet een symbolische actie op voor meisjes op je school: kleur je school op 11 oktober helemaal blauw: hang de posters uit de toolkit op in je school en zet bij alle leerlingen een (tijdelijke) plaktattoo van #thefutureisequal. Download de poster of bestel ons gratis materiaal via onderstaand formulier!

Tattoo en poster wereldmeisjesdag

 

Deel de #futureisequal boodschap online

Praat over jullie actie op je sociale netwerken met de hashtag #thefutureisequal en vergeet ons niet te taggen. Zo laten jullie aan iedereen zien dat jullie school in actie komt voor gelijke rechten voor meisjes.

 

SCHRIJF EEN BRIEF AAN DE BURGEMEESTER EN/OF EEN MINISTER

Bespreek aan de hand van onze lesactiviteiten met je leerlingen wat jullie school, jullie gemeente of de Belgische overheid kan doen aan genderongelijkheid hier bij ons en wereldwijd. Vraag in een brief aan de burgermeester of een minister om zich in te zetten voor gelijke kansen voor meisjes.

De brieven zullen persoonlijk door onze jongerenactivisten overhandigd worden aan de minister op Wereldmeisjesdag, 11 oktober.

 

Nog vragen, opmerkingen of leuke foto's die je wilt delen? Hou ons op de hoogte via mieke.verwaest@planinternational.be en wij helpen jullie heel graag verder!