Jongeren over heel de wereld slaan de handen in elkaar en voeren actie voor een meer gendergelijke wereld. Een wereld waar elke meisje zich veilig voelt op straat. Een wereld waar solidariteit landsgrenzen overstijgt. En vooral ook een wereld waar alle jongeren hun stem kunnen laten horen en mee vorm geven aan de samenleving van morgen!  

En actie is broodnodig want wist jij dat…  

  • 928 miljoen mensen ter wereld hongerlijden, hiervan zijn 70% meisjes en vrouwen 

  • Als de huidige trends aanhouden, klimaatverandering tegen 2025 elk jaar minstens 12,5 miljoen meisjes zal verhinderen hun school af te maken 

  • 91% van de meisjes in België al slachtoffer was van seksuele intimidatie 

  • 1 op de 5 meisjes wereldwijd trouwt voor ze de leeftijd van 18 hebben bereikt  

Vind jij ook dat het genoeg is geweest? Sluit je dan aan bij onze jongerenbeweging en kom in actie! 

Maar wat voor actie dan?  

Werken aan een rechtvaardigere wereld kan verschillende vormen aannemen en hangt dan ook helemaal af van wat jij zelf graag doet… Wil jij graag meewerken aan campagnes om andere jongeren te sensibiliseren rond kwesties van gendergelijkheid? Of ga jij liever in gesprek met beleidsmakers om jongerenrechten te promoten? Of toch liever nadenken over projecten voor jongeren in België en de rest van de wereld?  

Het kan allemaal bij Plan International! In onze Youth Advisory Panel (YAP) laten jongeren tussen de 15 en 24 hun stem horen, geven ze richting aan onze organisatie en voeren ze actie voor sociale en politieke verandering. Gendergelijkheid, meisjesrechten en jongerenparticipatie zijn hierbij steeds de centrale thema’s.  

Waarom actievoeren bij Plan International? 

  • Bij Plan International heb je als jongere keuze uit een brede waaier van activiteiten. In de YAP bieden wij verschillende rollen aan zodat je je kan inzetten volgens je eigen interesses: Youth Campaigner (inzetten op sociale verandering), Youth Advocate (inzetten op politieke verandering) en Youth Advisor (Plan adviseren over projecten en de richting van de organisatie mee bepalen).  

  • Plan International is een internationale organisatie met jongeren over de hele wereld die zich inzetten voor meisjesrechten en gendergelijkheid. We werken dus zowel in België als wereldwijd.  

  • Plan International streeft naar het respect van de rechten van alle jongeren, en in het bijzonder die van meisjes. Ons werk dekt dan ook veel verschillende thema’s: gendergerelateerd geweld en positieve mannelijkheid, gendertransformatief onderwijs, klimaat, conflicten, …  

  • Bij Plan International streven we ernaar meer “youth-led” te worden, zowel in de activiteiten die we doen als in de structuur van onze organisatie.

Helemaal overtuigd? Schrijf je dan nu in en wordt lid van onze Youth Advisory Panel (YAP) 

Of toch nog nood aan wat meer informatie?  

Stuur een berichtje of mail naar één van onze jongerenbegeleiders:  

Neem hier een kijkje wat onze geëngageerde jongeren al verwezenlijkten!

Safer Cities”: Jongeren engageren zich voor de strijd tegen seksuele intimidatie in hun stad! Wil je hier graag meer over weten? 

Actie op International Day of the Girl” : 11 oktober is het wereldmeisjesdag en dat laten de geëngageerde jongeren bij Plan International België niet zomaar onopgemerkt voorbij gaan. In 2021 stonden minister Kitir en minister Wilmèes hun ministerpost voor één dag af aan Margaux en Louise die het belang van participatie van meisjes extra in de verf zetten! Meer informatie?