Plan International België werft aan: Marketing & Communication Officer Corporate Partners (FR) (m,v,x)

Plan International België is een niet-gouvernementele organisatie (ngo) die kinderrechten verdedigt en in het bijzonder investeert in gelijke kansen voor meisjes en jonge vrouwen in meer dan 70 landen. Als lid van de internationale Plan koepel ijvert Plan International België voor een rechtvaardige wereld waar alle kinderen, meisjes en jongens, vrij van geweld en discriminatie kunnen leren, leiden, beslissen en groeien.

Wil je samen met ons team verder bouwen aan de ambities van Plan International België als Marketing & Communication Officer Corporate Partners (FR)? Dan bent u onze nieuwe collega!

 

Functiebeschrijving:

Samen met de Corporate Account Manager werk je aan een nationaal communicatieplan (NL + FR) specifiek gericht op de doelgroep Corporates, Major Donors en Legaten, met als doel de brand awareness van Plan International België binnen de bedrijfswereld te verhogen om finaal ook nieuwe samenwerkingen uit te kunnen bouwen. 

De Marketing & Communication Officer Corporate Partners (MCO) is verantwoordelijk om het Franstalige luik van het communicatieplan voor Corporate, Major Donors en Legaten uit te werken, in lijn met het Nederlandstalige communicatieplan en meer in het algemeen in lijn met de algemene doelstellingen en campagnes van Plan International België.

Dit omvat het bepalen van de inhoud (thema’s, rode draad) de te gebruiken kanalen, (social media, website, Newsletters, workshops,..) en de timing (wanneer communiceren we over welk thema?)..

Op basis van deze informatie en de doelstellingen maakt de MCO de budgetten op en volgt deze minutieus op, stuurt bij en optimaliseert waar nodig.

De MCO gelooft dan ook sterk in een samenwerking tussen de Bedrijfswereld (corporate) en de NGO- wereld om uitdagingen op vlak van Kinderrechten samen aan te pakken. SDG’s en CSR zijn voor jou dan ook bekend terrein. Je bent ook bereid om deel te nemen aan netwerkevents, info avonden en indien mogelijk bedrijfspitches met als doel het Franstalige netwerk binnen België te verbreden maar ook kennis te vergaren om ons beleid up-to-date te houden.  De MCO zal ook Franstalige communicatieondersteuning bieden aan de verantwoordelijke Major Donors en Legaten

We zoeken een gedreven en plichtsbewuste ‘gouden pen’ die over de eigen afdeling heen (zelfs buiten de organisatie) gericht informatie kan verzamelen en constructief samenwerkt.

Als geëngageerde Marketing & Communication Officer Corporate Partners word je verantwoordelijk voor volgende opdrachten:

 • Mee uitwerken en opvolgen van de strategie en actieplannen van de afdeling “Corporates & Major Donors” (CMD)

 • Opmaken en opvolgen van een communicatieplan (FR) voor de Corporate afdeling

 • Uitschrijven en publiceren van alle Franstalige communicatie voor de afdeling

 • Vertegenwoordiging van Plan International op & organiseren van bedrijfspitches

 

Profiel

 • 2 à 4 jaar relevante ervaring

 • Bachelorsdiploma richting communicatie, marketing, etc. of gelijkwaardig door ervaring

 • Bewezen communicatieve vaardigheden, zeer vlotte schrijfstijl en oog voor detailafwerking.

 • Kennis van en affiniteit met samenwerken met multinationals en KMO’s alsook aantoonbare interesse/ervaring rondom NGO’s en/of sociale organisaties

 • Kennis of interesse inzake sales

 • Zeer goede Kennis MS Office en social media (vooral Linkedin)

 • Talenkennis: Moedertaal FR (schriftelijk/mondeling perfect), zeer goede kennis ENG (begrijpen en schrijven), goede kennis van NL (begrijpen). Spaans is een zeer mooi meegenomen

 • Kunnen genieten van teamsucces en geëngageerd zijn om samen onze doelen te behalen

 

Ons aanbod

 • Een gedreven organisatie en een enthousiast team die zich dagelijks zinvol inzetten voor een betere wereld

 • Een aantrekkelijke functie binnen een organisatie met diepmenselijke waarden

 • Makkelijk met het openbaar vervoer bereikbare kantoren gelegen in hartje Brussel

 • Een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur (ook mogelijk op deeltijdse basis), aangevuld met een pakket diverse extralegale voordelen

 • Heb je interesse en zin om een bruisende, professionele en groeiende INGO te vervoegen?

 

Interesse?

Aarzel niet en stuur vóór 25 juli 2019 je CV en motivatiebrief naar job@planinternational.be, met referentie ‘Marketing & Communication Officer Corporate Partners’.