UPDATE: al onze maskers zijn verkocht. Bedankt voor jouw steun!

Strijd mee tegen de verspreiding van het coronavirus en verspreid in de plaats jouw solidariteit door een exclusief mondmasker te kopen van Plan International België, geïllustreerd door Philippe Geluck, Eva Mouton, Chrostin en helen b. Met de aankoop van beschermingsmaskers, steun jij onze projecten tegen COVID-19.

De huidige gezondheidscrisis is ongezien en zet ons dagelijks leven drastisch op zijn kop. Het zorgt voor nieuwe sociale normen om iedereen zijn of haar veiligheid en welzijn te garanderen. Het nieuwe normaal wordt het dragen van mondmaskers op openbare plaatsen. Hoewel het eerder een zeldzaam iets was in de Belgische straten, wordt het nu een essentieel onderdeel om anderen te beschermen. Lees hier meer over de officiële richtlijnen.

Kunst ten dienste van de solidariteit

Plan International België werkte samen met verschillende Belgische artiesten om een exclusieve reeks mondmaskers aan te bieden ter ondersteuning van onze acties tegen COVID-19 in ontwikkelingslanden. Omdat in ontwikkelingslanden met kwetsbare gezondheidsstelsels de gevolgen van de pandemie nog catastrofaler zullen zijn.

Voor deze unieke actie engageerden de tekenaar Philippe Geluck, en illustratrices Eva Mouton, Chrostin en helen b zich om elk een tekening te creëren die de mondmaskers versieren met een vleugje humor.

Door het dragen van onze mondmaskers bescherm je niet enkel de mensen rondom jou, maar ook de kinderen en hun families in ontwikkelingslanden die jouw steun nu nodig hebben. De winst van elk verkocht masker gaat integraal naar de acties tegen COVID-19 van Plan International België in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Dankzij jouw aankoop van maskers help jij ons met:

 • het informeren van families rond het Covid-19 virus
 • het uitdelen van hygiënekits (desinfecterende gel, zeep, maskers, …)
 • het mogelijk maken voor kinderen om op afstand les te volgen

Klik hier om meer te weten te komen over de acties tegen COVID-19.

Bedankt aan alle artiesten die deze actie ondersteunen

Bedankt aan de vier Belgische designers die deze actie ondersteunden. Zonder twijfel doneerden zij elk 1 tekening aan Plan International België. We stellen ze met veel trots aan je voor.

Philippe Geluck

Waarom zich niet associëren met een Plan International project? Vanuit ethisch en sociaal oogpunt is het noodzakelijk in deze tijden van de pandemie. Deze ontworpen maskers zijn net als de Belgische kunstenaars: grappig en geëngageerd. Ik ben erg trots op mijn deelname hieraan! - Philippe Geluck

Philippe Geluck, geboren in 1954 te Brussel, is cartoonist, ontwerper, schilder, beeldhouwer en mediaman. In 1983 creëerde hij De Kat voor de krant Le Soir. Met meer dan 14 miljoen verkochte exemplaren en vertalingen in 15 talen, is De Kat het populairste dier in Europese stripverhalen geworden.
 

Philippe Geluck

Eva Mouton

Ik reisde mee met Plan International België naar Zambia (2015) en Niger (2016) om meisjes te bezoeken die door Plan International de kans kregen om zich te ontplooien. Ik zag hoe ze medisch verzorgd werden, opgevolgd, gesteund werden om hun school af te maken… En een toekomst kregen. De organisatie en hun werking ligt me sindsdien na aan het hart. - Eva Mouton

Eva Mouton werkt en woont in Gent. Sinds 2011 tekent ze Eva’s gedacht voor De Standaard, een grappige column over het dagelijks leven. Daarnaast maakt ze muur- en raamtekeningen, tekent ze cartoons en illustreert ze boeken.
 

Eva Mouton

helen b

Deelnemen aan de actie van Plan International was voor mij een evidentie. De vele meisjes en jonge vrouwen over de hele wereld worden geconfronteerd met discriminatie en geweld. Ten tijde van het coronavirus staan hun rechten nog meer onder druk. - Helen Blanchaert

helen b staat voor Helen Blanchaert – een vrolijke veertiger met een groot creatief talent uit Gent. Helen tekent, ontwerpt en creëert alles wat het dagelijkse leven fijner maakt en in haar universum past. Ze houdt van reizen, uit eten of op ontdekking gaan met haar man Peter en hun twee dochters. Wegdromen doet ze het liefst bij desert blues muziek in het gezelschap van een goeie kop koffie. 

helen b

Chrostin

Ik vind dat iedereen recht heeft op bescherming en een goeie gezondheid. Als mijn tekening daartoe kan bijdragen, dan met veel plezier. - Chrostin

Christina De Witte (23) debuteerde in New York met haar boek ‘The Ultimate Survival Guide to Being a Girl’, dat wereldwijd verkrijgbaar is in zeven talen. Ze is de geestelijke mama van Chrostin, een webcomic over het dagelijkse leven en meer. Ze tekent wekelijks voor het magazine Flair, en behaalde in 2019 de finaleweken van De Slimste Mens ter Wereld.

Chrostin

Informatie over de mondmaskers

Dit zijn geen medische mondmaskers of PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen). Enkel voor persoonlijk gebruik.

Door de elastische banden sluiten deze stoffen gezichtsmaskers nauw aan op het onderste deel van je gezicht, zonder je huid te irriteren. Ze bieden comfort aan de gebruiker. Je kan je mond of neus niet aanraken.

 • Materiaal: 100% polyester - 205 gr/m2
 • Wasbaar op 90° (steriel)
 • Herbruikbaar
 • Dubbel gelaagd
 • Digitaal bedrukt
 • Oeko-Tex Standard 100 (productklasse 2)
 • Eén formaat
 • Gecertificeerd met label DTD S 65-001:2020
 • Gemiddelde leveringstermijn: 5 werkdagen

Wil je Plan International nog extra ondersteunen? Dat kan!

Download onze poster en hang deze zichtbaar op jouw raam en help ons nog meer mensen te bereiken. Heb jij al jouw mondmaskers ontvangen? Maak een foto met jouw mondmasker, tag Plan International België, de designers en deel deze foto via jouw sociale media. Bedankt!

Strijd mee tegen de verspreiding van het coronavirus in België en in onze partnerlanden en bestel jouw mondmaskers nu! Heb jij vragen? Contacteer corporates@planinternational.be.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!