Sinds we versterkt voedsel krijgen, zie ik dat mijn zoon stilaan weer beter wordt.

Aman, moeder van Ater, 2 jaar, Zuid-Soedan

In februari 2017 brak in Zuid-Soedan de hongersnood uit. Een term die officieel zelden wordt gebruikt. In verschillende regio’s werden levens bedreigd door honger. Burgeroorlog, massale volksverhuizingen en economische moeilijkheden deden onder andere de  voedselprijzen de hoogte in schieten. In juni 2017 verklaarde de VN dat de hongersnood officieel voorbij was. Maar de situatie blijft kritiek. Tienduizenden mensen, onder wie erg veel kinderen, zijn nog steeds in gevaar. Plan International verdeelt voedsel aan families en in scholen en helpt kinderen, zwangere vrouwen en jonge moeders. Doe en help deze kinderen en hun families door het Girls Fund te steunen.

Jouw steun aan dit project zorgt dat kinderen en hun moeder in Zuid-Soedan ...

... genoeg en gezond voedsel krijgen

Plan International verdeelt levensreddend voedsel aan kinderen en hun familie en zet programma’s op voor therapeutische voeding aan kinderen jonger dan 5 en aan zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven. We organiseren vormingssessies over noodzakelijke voeding voor kinderen en stellen mensen tewerk in ruil voor cash of voeding. We verdelen landbouwproductiemiddelen en gereedschap.

... medisch toezicht krijgen

Onze teams sporen gevallen van acute ondervoeding op en zorgen voor ondervoede kinderen. We begeleiden zwangere en borstgevende vrouwen en borstgevende moeders.

Steun ons project in Zuid-Soedan