Kinderen laten dromen en groeien, en cultuur combineren met onderwijs, vormt de kern van ons partnerschap. We zijn trots om een project te sponsoren waardoor 1.000 kinderen een musical ervaarden, gekoppeld aan een educatief programma.

Hans Wilmots, CEO van BDO
BDO ondersteunt Plan International België

Consultancy kantoor BDO ondersteunt via het CSR-programma, samen met Music Hall Foundation, een maatschappelijk project rond het recht op cultuur voor kinderen in België. BDO biedt een muzikale voorstelling van Charlie Chaplin en Les Misérables en concert gratis aan.  Door ook het bijhorende lespakket te sponsoren, maken de leerlingen tijdens deze culturele uitstap tegelijkertijd kennis met kinderrechten.

Sponsoring educatief lespakket

De jongerenbegeleiders van Plan International ontwikkelden een educatief lespakket over de thema’s die in de musicals aan bod komen en koppelen deze aan kinderrechten. Met specifieke tips en voorbeelden van acties, zoals een schrijfoefening of rollenspel, leren de leerlingen van de lagere school bij over hun eigen rechten.

Pro bono advies

BDO leent hun financiële en juridische experten een aantal uur per jaar uit voor pro bono advies. Zij gidsten ons zonder kleerscheuren door de implementatie van de nieuwe privacywetgeving (GDPR) die van start ging in mei 2018 en adviseerde ons bij de overname van Vormen vzw.