Brussels Airlines koos bewust voor een project in Afrika over meisjesrechten omdat dit past bij het profiel van onze medewerkers. Een sterke CSR-strategie zorgt ervoor dat medewerkers trots zijn om voor ons bedrijf te werken.

Ilse Verhelst, CSR Manager Brussels Airlines
Brussels Airlines steunt meisjesproject in Benin

'Together We Care'

Via haar 'b.foundation for Africa' zet luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines haar schouders onder ons project tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen in Benin. De medewerkers doopten het project om onder de naam ‘Together We Care’. Zeer toepasselijk gezien de piloten, stewardessen, grondpersoneel, kantoormedewerkers van de luchtvaartmaatschappij zelf hun steentje bijdragen door elke maand een deel van hun loon te doneren. Samen willen de medewerkers € 50.000 inzamelen zodat onze collega's ter plaatse volgende activiteiten kunnen uitvoeren:

  • Traditionele leiders, dorpshoofden, ouders en jongeren samenbrengen om taboe's te doorbreken en openlijk te praten over gevoelige thema's zoals seksualiteit, gezondheid en kindhuwelijken.
  • Samen met jongeren een aantal interactieve radiospots opnemen in de lokale taal om het grote publiek te sensibiliseren rond kindhuwelijken, gendergeweld en tienerzwangerschappen.
  • Spaargroepen opstarten en begeleiden zodat jonge moeders een bedrag kunnen lenen bij de groep om een eigen zaak op te starten.

Steun ook een project

Vliegtickets naar Afrika en Europa

Brussels Airlines steunt ons niet alleen financieel, maar ook logistiek. Elk jaar schenkt de luchtvaartmaatschappij een aantal gratis vluchten naar Afrika. Een operationele kost die wegvalt en in het project wordt geïnvesteerd.

 

Promoten van gelijkheid

Het promoten van gelijkheid tussen mannen en vrouwen stopt niet bij het ondersteunen van een project. Ook binnen hun structuur bekijkt Brussels Airlines alles met een genderlens beaamt pilote Céline Vandersteene in deze video.