Via fotografie en positieve storytelling kaarten jongeren belangrijke thema’s aan en willen ze zorgen voor verandering in de maatschappij. In deze filosofie vulden Canon en Plan International België elkaar perfect aan.

Emma Hope, EMEA sustainability Manager Canon

Het CSR-beleid van Canon draait volledig rond de Japanse filosofie van Kyosei: samen leven en werken voor het algemeen belang. Als marktleider in beeldvorming zetten ze zich al jaren in rond de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Zo organiseren ze met hun Young People Program workshops rond visual storytelling waarbij jongeren foto’s en video’s maken over thema’s die hun aanbelangen.

In 2017 werd het project BruxELLES geboren, een creatieve samenwerking tussen de jongeren van Plan International België en de medewerkers van Canon. Tussen februari en oktober 2018 werden 14 jongeren gecoached rond meisjesrechten en de kracht van fotografie om de problematiek in hun stad in beeld te brengen en naar oplossingen te zoeken. Gecoached door gerenommeerde fotografen en Canon-ambassadeurs Bieke Depoorter en Mashid Mohadjerin trokken zij erop uit. Hoe dat in zijn werk ging vertellen de jongeren in onderstaande video.

'BRUXELLES': FOTO'S TEGEN SEKSUELE INTIMIDATIE IN DE HOOFDSTAD

14 jonge activisten verkenden met een professioneel Canon fototoestel hun buurt in Brussel met een genderbril: voelen de meisjes zich veilig in de stad? Zo nee, wat is er nodig om dat te veranderen? Via hun foto's vragen de jongerenactivisten van Plan International België andere jongeren, politieke leiders en volwassenen om naar hen te luisteren en actie te ondernemen.

Meer weten

Zet ook je schouders onder meisjesrechten