Ik ben heel trots om met Plan International België te kunnen samenwerken. Het is alsof we er een nieuwe teamgenoot bij hebben. We hebben hetzelfde doel: discriminatie tegen meisjes bestrijden en ervoor zorgen dat meisjes kunnen groeien door de sport, door het voetbal.

Aline Zeler, voormalig kapitein van de Belgian Red Flames

De Belgian Red Flames scoren voor meisjesrechten door het voetbalproject in Benin te steunen dat kindhuwelijken en tienerzwangerschappen aan banden legt. De damesvoetbalploeg begrijpt als geen ander de hindernissen die meisjes en vrouwen dagelijks moeten overwinnen op het voetbalveld, op het werk of thuis. Samen zetten we gelijke rechten voor meisjes en vrouwen op én naast het veld in de kijker.

Steun ook een project

VIDEO: daarom steunen de Red Flames meisjesvoetbal in Benin

Onze nationale Red Flames zijn stuk voor stuk sterke vrouwen met veel doorzettingsvermogen. Het hele team combineert een professionele voetbalcarrière met een studie, een voltijdse baan en een gezinsleven. Dit is niet altijd even gemakkelijk, maar de hindernissen waarmee de speelsters te maken krijgen houden hen niet tegen om het beste van zichzelf te geven en hun droom waar te maken.

 

Hevige supporters

Tijdens de thuismatchen in Leuven vragen de Belgian Red Flames samen met onze vrijwilligers aandacht voor meisjesrechten met allerlei stadionacties. Zo vermeldt de stadionspeaker tijdens de match onze samenwerking, roepen ze op tot meer aandacht voor meisjesrechten en zien duizenden supporters de ledboarding van Plan International. De exclusieve katoenen handtas, ontworpen door illustratrice Eva Mouton, wordt verkocht tijdens de wedstrijden. 50% van de opbrengst gaat naar het voetbalproject in Benin.

De warmste match

In december 2019 speelden de Belgian Red Flames tegen de Thuis-acteurs de pannen van het dak tijdens de warmste match. Het sportief duel dat eindigde op 10-4 overwinning voor ons nationaal elftal bracht € 35.183 op dat gelijk verdeeld werd onder de goede doelen.