We zijn ambassadrices omdat sport een grote rol speelt in ons eigen leven. Sport brengt ons veel bij, we krijgen meer zelfvertrouwen. Het is ook een manier om onze stem te laten horen en te tonen dat vrouwen ook een sport kunnen beoefenen die normaal voorbehouden is voor mannen.

Janice Cayman, Red Flames

De Belgian Red Flames scoren voor meisjesrechten door het voetbalproject in Benin te steunen dat kindhuwelijken en tienerzwangerschappen aan banden legt. De damesvoetbalploeg begrijpt als geen ander de hindernissen die meisjes en vrouwen dagelijks moeten overwinnen op het voetbalveld, op het werk of thuis. Sinds 2016 zetten we samen de gelijke rechten voor meisjes en vrouwen op én naast het veld in de kijker.

Steun ook een project

VIDEO: daarom steunen de Red Flames meisjesvoetbal in Benin

Onze nationale Red Flames zijn stuk voor stuk sterke vrouwen met veel doorzettingsvermogen. Het hele team combineert een professionele voetbalcarrière met een studie, een voltijdse baan en een gezinsleven. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar de hindernissen waarmee de speelsters te maken krijgen houden hen niet tegen om het beste van zichzelf te geven en hun droom waar te maken.

In veel landen is voetbal enkel weggelegd voor jongens. Dankzij onze voetbalprojecten in Benin kunnen meisjes toch hun voetbalschoenen aantrekken, werken aan hun zelfvertrouwen en komaf maken met de eeuwenoude clichés. Door in gemengde teams te spelen leren meisjes dat ze gelijk zijn aan jongens en naast de fysieke trainingen krijgen ze ook op een creatieve manier les over gelijke rechten, het belang van hygiëne, gezonde voeding en de gevaren van HIV/aids.

Op de site van de RBFA kun je nog meer ontdekken over hun sociale projecten

Homegames tegen COVID-19

Ook de Belgian Red Flames zetten zich in tegen de verveling ten gevolge van COVID19. Aangezien we momenteel allemaal een heel belangrijke thuismatch spelen, bieden de #HomeGames van de KBVB extra FUN.

Je kan elke dag meedoen aan een nieuwe quiz. Ze geven wekelijks een nieuwe prijs weg. Het antwoord op een schiftingsvraag bepaalt wie de weekwinnaar wordt. Op 30 april gaat de quiz over de samenwerking tussen de Belgian Red Flames en Plan International België van start, weet jij het antwoord op alle 10 de vragen?

Doe mee

De Red Flames in Benin

Als we in deze kerst- en nieuwjaarperiode één ding wensen voor 2020 dan zijn het meer Belgische Plan-ouders want de hulp via Plan Internationaal maakt echt een verschil. Voetballen of naar school gaan, voor ons is het allemaal eenvoudig toegankelijk, maar voor deze meisjes is het dat niet.

Julie en Janice, Belgian Red Flames en Plan-Ouders

Eind 2019 gingen Julie en Janice, 2 speelsters van de Belgian Red Flames, met ons mee naar Benin. Daar konden ze met hun eigen ogen onze projecten zien en maakten ze kennis met de meisjes die ze steunen. Het was ook het ideale moment om vaardigheden uit te wisselen op training en tijdens de match, en daar maakten ze dan ook gretig gebruik van.

Ontdek hier hoe zij de reis naar Benin beleefden:

 

Hevige supporters

Tijdens de thuismatchen in Leuven vragen de Belgian Red Flames samen met onze vrijwilligers aandacht voor meisjesrechten met allerlei stadionacties. Zo vermeldt de stadionspeaker tijdens de match onze samenwerking, roepen ze op tot meer aandacht voor meisjesrechten en zien duizenden supporters de ledboarding van Plan International.

Afgelopen evenementen

De warmste match:

In december 2019 speelden de Belgian Red Flames tegen de Thuis-acteurs de pannen van het dak tijdens de warmste match. Het sportief duel dat eindigde op 10-4 overwinning voor ons nationaal elftal bracht € 35.183 op dat gelijk verdeeld werd onder de goede doelen.

Samenwerking met Eva Mouton

Illustratrice Eva Mouton ontwierp samen met de Belgian Red Flames een exlusieve katoenen handtas die ten voordele van Plan International België verkocht werd tijdens hun wedstrijden. 50% van die opbrengst ging naar het voetbalproject in Benin.

Ontdek hoe jij kan helpen: word vrijwilliger