FAQ

 1. Is mijn online betaling veilig?

  Ja. Je kan in alle vertrouwen je gift doen via de beveiligde betaalpagina’s. Voor alle online betalingen werkt Plan International België samen met Ogone, die behoren tot de marktleiders in Europa inzake online betalingsverkeer. De gegevens nodig voor uw betaling (zoals uw kredietkaartnummer) worden versleuteld via een beveiligde verbinding (SSL) om een maximale veiligheid te verzekeren. Bijgevolg kan uw informatie niet onderschept worden bij het doorsturen naar onze website. Plan International België houdt deze gegevens niet bij.

 2. Een Plan Ouderschap schenken

  Wanneer u een Plan Ouderschap aan iemand schenkt betekent dit dat de ontvanger van het cadeau een Plan Kind krijgt. Uw bijdrage gaat in dit geval naar uw Plan Kind en zijn of haar gemeenschap. U betaalt dan 30 euro per maand aan Plan International. Wanneer u meer informatie wil over het Plan Ouderschap kan u een kijkje nemen op onze website.

 3. Hoe besteedt Plan International het geld van mijn Plan Cadeau?

  Met de opbrengst van uw Plan Cadeau geeft u kinderen in de meest kwetsbare regio’s een betere toekomst. Uw geld gaat naar het project van uw aangekochte cadeau. Maar het kan ook zijn dat uw geld naar andere projecten gaat wanneer deze meer financiële steun nodig hebben.

  Wanneer u bijvoorbeeld twee meisjes naar school wil laten gaan, kan het ook zijn dat uw steun naar schoolmeubilair, toiletten aan scholen enzovoort gaat.

 4. Krijg ik voor een Plan Cadeau een fiscaal attest?

  Voor een online geschenkkaart krijgt u een fiscaal attest, maar voor een Gift for Change of een Plan Special niet. Vanaf een gift ter waarde van €40 op jaarbasis heeft u recht op een fiscaal attest waarmee u tot 45% van het gestorte bedrag kan terugvorderen via de belastingen.  

 5. Hoe ziet de online geschenkkaart eruit?

  De Plan Cadeaukaart is een wenskaart in pdf-formaat. U kan de kaart afdrukken en plooien langs de vouwlijnen. Of u stuurt het pdf-document naar de gelukkige ontvanger via mail.

  Op de voorzijde staat de foto van het gekozen geschenk. Binnenin leest u hoe de aankoop van de geschenkkaart kinderen in kwetsbare regio's vooruit helpt. De persoonlijke boodschap voor de ontvanger en uw foto en/of logo staan binnenin. Op de achterzijde vindt u wat meer informatie over Plan International België.

  Happy giving!