Dankzij dit Plan Cadeau zorg jij ervoor dat kinderen die gescheiden zijn van hun familie opgevangen worden in een pleeggezin

Geef kinderen een warme thuis

Herenig een familie

Een warme en veilige thuis voor een kind lijkt voor ons wel vanzelfsprekend. Spijtig genoeg is dit niet voor elk kind het geval. In de Centraal-Afrikaanse Republiek dwingen sinds 2012 gewapende conflicten en aanhoudende droogte kinderen en hun families ertoe te vluchten binnen de grenzen van hun eigen land. Vaak raken de meisjes en jongens onderweg gescheiden van hun familie.

Met dit Plan Cadeau help je Plan International zoeken naar pleeggezinnen die deze kinderen tijdelijk een warme thuis willen geven. De opgevangen kinderen worden opgevolgd door lokale medewerkers die erop toezien dat hun rechten gerespecteerd worden en de jongens en meisjes naar school kunnen gaan. In tussentijd proberen we er alles aan te doen om deze kinderen te herenigen met hun familie.

Deze pleeggezinnen kunnen dit uiteraard niet alleen. Vaak zijn ze zelf moeten vluchten uit hun huis. Ze hebben jouw hulp nodig. Voor 76 euro zorg jij ervoor dat er voldaan wordt aan alle behoeften, zoals eten, drinken en onderwijs. Op die manier kunnen kinderen – in afwachting van de zoektocht naar hun familie - tijdelijk verblijven in een warm nest.

€ 76,00

Personaliseer je cadeaukaart

Slechts één bestand.
2 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.
Afbeeldingen moeten groter zijn dan 68x68 pixels.