Dankzij dit Plan Cadeau kunnen twee kleuters naar de kleuterschool

Twee kinderen naar de kleuterschool

Al spelend voorbereiden op het eerste leerjaar

Begin september worden de boekentasjes gemaakt, de boterhammen gesmeerd en de nette kleren aangetrokken… Het schooljaar gaat weer van start. Vele kleuters bereiden zich al spelenderwijs voor op het eerste leerjaar. Maar voor de allerjongsten in Laos is dat niet zo vanzelfsprekend. Met dit Plan Cadeau zorg je ervoor dat twee kleuters naar een veilige speelgroep kunnen gaan en zich al spelend voorbereiden op de lagere school.

In de provincie Bokeo wonen heel wat kinderen in afgelegen gebieden waar geen kleuterschooltjes zijn. Gevolg: de kinderen leren de officiële onderwijstaal “Lao” niet en beginnen het eerste leerjaar met een enorme leerachterstand. Via informele speelgroepen helpen gedreven kleuterleiders jonge kinderen om zich voor te bereiden op de lagere school. En gelukkig maar, want kinderen die naar de speelgroep zijn gegaan, hebben veel meer slaagkans in het basisonderwijs.

Draag je bij om meer kleuters op te vangen in informele speelgroepen? Voor €50 geef je twee kleuters de kans om zich met al zijn/haar vriendjes voor te bereiden op het eerste leerjaar.

De kinderen pikken zeer snel nieuwe dingen op. Ik geniet ervan om ze te entertainen en nieuwigheden te laten ontdekken. Er is een groot verschil op te merken sinds de start van het schooljaar: de leerlingen zijn veel zelfzekerder. In het begin meden jongens en meisjes elkaar. Vandaag speelt en leert iedereen samen.

Maiy, 18 jaar, begeleidt de kleuters uit haar dorp in Laos

 

€ 50,00

Personaliseer je cadeaukaart

Slechts één bestand.
2 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.
Afbeeldingen moeten groter zijn dan 68x68 pixels.