In het centrum voor dakloze kinderen van Plan International in Dhaka kon ik een geboortebewijs verkrijgen. En maar goed ook. Want mijn moeder wilde me vorig jaar uithuwelijken aan een onbekende. Ik kon toen bewijzen dat ik pas 13 was en dus wettelijk veel te jong om te trouwen. Ik volg nu een opleiding tot kleermaker.

Shahida, 14 jaar, Bangladesh

Stop kindhuwelijken, word Plan Ouder!

Plan Ouderschap, zo werkt het

Heb jij zin om een verschil te maken voor jongens en meisjes en wil je graag jouw steun een persoonlijke touch geven? Dan is Plan Ouderschap geknipt voor jou! Je hebt de mogelijkheid om een persoonlijke band op te bouwen met jouw Plan Kind, door hem of haar te schrijven of een bezoekje te brengen. Door te investeren in projecten in de regio waar jouw Plan Kind woont, krijgt jouw Plan Ouderbijdrage gegarandeerd dubbel zoveel impact!

Word nu Plan Ouder!

Waar gaat jouw Plan Ouderbijdrage naartoe?

Als Plan Ouder steun je de structurele projecten en programma’s in de omgeving van je Plan Kind in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Hierdoor verbetert niet enkel de toekomst van jouw Plan Kind, maar ook die van zijn of haar broers, zussen, klasgenootjes, enzovoort. Een school bouw je bijvoorbeeld niet voor één kind, maar voor een alle meisjes en jongens in hun leefomgeving. Concreet gaat je steun onder meer naar:

  • medische begeleiding van zwangere vrouwen, baby’s en jonge kinderen
  • de oprichting van een veilige leeromgeving, lesmateriaal en opleidingen voor leerkrachten
  • het beschermen van kinderen tegen geweld
  • jonge meisjes die een kindhuwelijk ontvluchtten, krijgen psychische en fysieke bijstand en de kans om een opleiding te volgen of een vak te leren.
  • ...

Hoe gaat dat concreet in zijn werk? De achtjarige Vanesa uit Ecuador vertelt er jou graag meer over. 

Een dag in het leven van Vanesa, Plan Kind uit Ecuador