Het Plan ouderschap, wat is dat ?

Plan Ouder worden betekent kinderen en/of jongvolwassenen de sleutels geven tot een eerlijke en rechtvaardige toekomst. Je wordt Ouder van hun Plannen om uit te groeien tot sterke individuen die hun leven in eigen handen nemen.

Je beidt hen de kans toegang te krijgen tot kwaliteitsonderwijs, gezondheidszorg, veilig drinkwater,.. en beschermt hen tegen gedwongen huwelijken en vroege zwangerschappen.

Via jouw Plan Kind zie je hoe jij een gemeenschap verandert en in beweging zet. Want jouw Plan Ouderschap steunt niet enkel jouw Plan Kind maar tevens zijn/haar leefgemeenschap. 

Lees HIER meer over onze huidige Plan Ouder campagne.

Word nu Plan Ouder

Meisjes en jongens, want samen staan we sterker

Meisjes en jongens, want samen staan we sterker

In al onze projecten besteden wij bijzondere aandacht aan meisjes, omdat zij vaker het slachtoffer zijn van discriminatie, stereotypen, onrechtvaardigheid en geweld, waardoor zij zich niet volledig kunnen ontplooien.

Deze aandacht voor meisjes betekent echter niet dat jongens worden uitgesloten binnen ons werk. Integendeel, wij nodigen mannen en jongens uit actief deel te nemen aan onze inspanningen om gelijkheid te bevorderen. Gelijkheid is goed voor iedereen, meisjes én jongens.

Wat doen we concreet met jouw bijdrage?

Jouw steun biedt kinderen, en jouw Plan Kind in het bijzonder, de kans om een weg in te slaan naar een onafhankelijkheid en vrij leven. Door nu Plan Ouder te worden, help jij toekomstdromen te bieden aan meisjes, jongens én een hele gemeenschap, voor slechts €1 per dag, of 30/maand (€16,5 na belastingvermindering*)

Concreet steun jij in de regio van jouw Plan Kind projecten die o.a. het volgende mogelijk maken

  • Medische zorg voor zwangere vrouwen, baby’s en jonge kinderen,
  • Het creëren van een veilige leeromgeving, de distributie van schoolmateriaal en de opleiding van leraren,
  • Beschermen van kinderen tegen geweld,
  • Aan meisjes die aan gedwongen huwelijken ontsnappen, bieden wij psychologische en fysieke steun, alsmede de mogelijkheid om een opleiding te volgen en een vak te leren
  • ...

Hoe gaat dat concreet in zijn werk? De achtjarige Notathemba uit Zimbabwe vertelt er jou graag meer over.

Een dag in het leven van Nomathemba, Plan Kind uit Zimbabwe

Wat ik het leukst vind aan een Plan kind zijn, zijn de mogelijkheden die het mij en mijn familie biedt. Ik wil elke sponsorPlan Ouder bedanken, want elke gift die zij doen, wordt omgezet in hoop, vreugde en een kans om het welzijn van de levens van kinderen en hun gemeenschappen te verbeteren.

Melissa, 10, Ecuador.