cover-operatie-toestemming

Gendergerelateerd geweld - basisbegrippen

Doel van de handleiding

  • Een korte inleiding geven over de problematiek van seksueel geweld in plaatsen waar studenten samenkomen zoals uitgaansbuurten, campussen, festivals, enz.
  • Het vermijden van schuldgevoelens bij slachtoffers van seksueel geweld
  • Informeren over de mogelijke steun en begeleiding voor slachtoffers van seksueel geweld
  • De tools aanreiken om een situatie van seksueel geweld te begrijpen, te analyseren en hoe hier op te reageren
2023
AARDBEVING SYRIË-TURKIJE

AARDBEVING SYRIË-TURKIJE

Het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties (Consortium 12-12), waarvan Plan International België lid is, lanceerde op 12 februari 2023 een solidariteitsoproep om een antwoord te bieden aan de humanitaire noodsituatie na de aardbevingen in Syrië en Turkije. Hier volgt een eerste overzicht van de acties die door elk van de organisaties zijn ondernomen, bijna een maand na de ramp.

2023
Operation Consent

Hoe reageren op seksueel geweld?

Deze afbeelding, die is opgesteld op basis van het project "Operation Consent" met steun van het Instituut voor Gendergelijkheid, is bedoeld om verschillende strategieën voor te stellen waarmee een doelwit of getuige kan reageren op het moment van of na seksueel geweld. Het wordt gebruikt in opleidingen voor jonge studenten en is een duidelijk en gebruiksvriendelijk bewustmakings- en onderwijsinstrument.

2023
De vrijheid om jezelf te zijn

De impact van mannelijkheden op de preventie van seksueel en gendergerelateerd geweld

Dit onderzoek, dat werd uitgevoerd met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, heeft via een enquête 700 jongeren in België ondervraagt. Interviews met 36 jongeren hier en in Senegal en met (inter)nationale specialisten geven inzicht in het onderwerp.

2022
IDG_10 year report

Realising every girl’s right to flourish

A review of progress on the 10th anniversary of the International Day of the Girl

2022
Cover

Girls, young women & political participation

This year, as the world slowly emerges from the COVID-19 pandemic, Plan International’s State of the World’s Girls report is looking at girls’ and young women’s political participation.

2022