Plan International België bouwt aan veilige, verantwoordelijke en inclusieve steden met en voor jongeren in al hun diversiteit!

Seksuele intimidatie in de openbare ruimte is een maatschappelijk en universeel probleem. Dat blijkt uit een onderzoek dat Plan International uitvoerde in 5  grootsteden:  Delhi,  Kampala, Lima, Madrid en Sydney. Het internationaal programma Safer Cities ondersteunt  jongeren wereldwijd in de strijd  tegen seksueel intimidatie in de stad. Deze jongeren engageren zich om samen met Plan International hun aanbevelingen te delen met beleidsactoren en hun leeftijdsgenoten te sensibiliseren. Hun missie is om het taboe rond seksuele intimidatie te breken, het probleem te identificeren en oplossingen formuleren!

Het programma wordt momenteel geïmplementeerd in 16 steden over de hele wereld (Delhi, Hanoi, Kampala, Lima, ...). In België hebben de steden Antwerpen, Brussel Charleroi en Gent zich reeds bij het Safer Cities programma aangesloten. In de komende jaren wil Plan International België het programma in meer steden uitvoeren.

Om jongeren zo goed mogelijk te ondersteunen en duurzame verandering in gang te brengen, stelt Plan International België een 360° aanpak voor die een globaal en compleet antwoord biedt op basis van vier sleutelelementen die een maximale impact met, voor en door jongeren.

Een 360° aanpak

Meer weten over het Safer Cities programma?

Alle informatie en advies om dit programma op te zetten, vind je terug in de Safer Cities handleiding.

Plan International België is graag bereid om samen met u uit te zoeken hoe we een programma op maat van uw stad kunnen uitwerken.  Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar sofie.picavet@planinternational.be.

Het Safer Cities programma is mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van onze partners:

Vlaanderen_logoEU_logo