Ricus Jansegers zet in het volste vertrouwen een stap opzij om plaats te maken voor Alice Elliot (19). Zij neemt voor een dag de honneurs waar als programmadirecteur TV bij Medialaan.

Vol vertrouwen en ambitie

Dat een werkdag als programmadirecteur goed gevuld is, daar kan Ricus Jansegers over meepraten. Toch was hij vol vertrouwen dat de ambitieuze Alice Elliot het er prima vanaf zou brengen. Ze legde tijdens haar Take Over eigen accenten en voorzag voor haar collega-directeuren een workshop rond een thema dat haar nauw aan het hart ligt: gender en gendergelijkheid.

Verder woonde ze een pitch bij voor een nieuw programma, waar ze een duidelijke mening over had, overlegde ze met de scenarioschrijvers van Familie en kreeg ze een deel van de dag assistentie van Koen Wauters, ambassadeur van Plan International België.

Alice Elliot staat met deze Take Over niet alleen. Over de hele wereld nemen honderden meisjes vandaag, op Internationale Meisjesdag, de post over van een vooraanstaande media-, sport- of politieke figuur.

Enerzijds willen we met de Girls Take Over tonen dat vrouwen nog veel te weinig de kans krijgen om invloedrijke posities in te nemen. Anderzijds vind ik het goed dat we vandaag, dankzij Plan International, onze stem kunnen laten horen, in België en in landen waar meisjes nog minder gehoord worden.

Alice Elliot (19)

Koen Wauters staat vanzelfsprekend als één man achter de Girls Take Over van Plan International België, de kinder- en meisjesrechtenorganisatie waarvan hij al jarenlang vrijwillig ambassadeur is. Het was Koen Wauters die het pad effende voor de Take Over-actie bij VTM: hij overtuigde het directiecomité om mee te doen. Immers: alles om meisjesrechten in de schijnwerpers te zetten!

Hoe meisjes in leidersposities de wereld kunnen veranderen? Dat lees je hier

Volg op de Live Blog alle Take Overs in België

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!