Een testament opmaken doe je niet zomaar. Integendeel, het is een belangrijke stap die de nodige aandacht verdient en waar je best rustig de tijd voor neemt. Heb je er bijvoorbeeld al aan gedacht om een deel van je vermogen na te laten aan een goed doel? Op die manier draag je bij tot een betere wereld voor de generaties na jou. Zorgen voor de volgende generaties is precies ook de missie van kinderrechtenorganisatie Plan International België. Door onze organisatie als goed doel in jouw testament op te nemen, draag je je steentje bij tot een betere toekomst voor kinderen wereldwijd. Onze verantwoordelijke Luc Schollaert geeft je gratis en vrijblijvend advies bij deze belangrijke beslissing.

Vrijblijvend meer info aanvragen

 

Waarom Plan International België opnemen in jouw testament?

Wanneer je het goede doel Plan International België in je testament opneemt, dan blijf je meewerken aan een betere wereld, zelfs wanneer je er niet meer bent. Jouw nalatenschap laat ons toe om ontwikkelingsprojecten uit te voeren die gelijke kansen creëren voor jongens en meisjes en ervoor zorgen dat kinderen en jongeren hun dromen kunnen realiseren.

Plan International werkt in meer dan 70 landen, onze lokale medewerkers zetten zich elke dag in zodat kinderen naar school gaan, gezond opgroeien, beschermd worden tegen geweld, de eerste hulp krijgen bij noodsituaties en inspraak hebben in hun eigen leven. Jouw nalatenschap kan ons helpen om dat allemaal mogelijk te maken. Door ons een bepaald bedrag, een roerend of onroerend goed na te laten, help je ons om onze missie te vervullen: kinderrechten verdedigen in het algemeen en rechten van meisjes in het bijzonder.

Contacteer Luc Schollaert voor meer informatie

Ik heb geen kinderen en wil toch dat er later iets nuttigs gedaan wordt met mijn nalatenschap. Ik heb erover nagedacht aan welke organisatie ik wil schenken en heb uiteindelijk voor Plan International gekozen. Bij Plan International word je rechtstreeks betrokken bij hun projecten, wat mij een aangenaam gevoel geeft.  We moeten zorgen voor een menswaardig bestaan voor de mensen in ontwikkelingsgebieden en ik hoop dat ik met mijn legaat hieraan een steentje kan bijdragen.

Denise uit Deurne
Denise uit Deurne

 

Het duolegaat: voordelig voor alle betrokkenen

Indien je geen rechtstreekse verwanten hebt, kan een duolegaat interessant zijn.* Het is een regeling die er voor zorgt dat je tegen voordelige voorwaarden iets kunt nalaten aan twee partijen: enerzijds een verre verwant, een vriend, een goeie buur... en anderzijds een goed doel. Het voordeel schuilt in het feit dat het goede doel de schenkbelasting voor beide partijen voor zijn rekening neemt en daarbij van een voordeeltarief geniet. 

*De Vlaamse regering heeft beslist om de regelgeving rond schenken en legaten te wijzigen. De nieuwe regeling gaat normaal in op 1 juli 2021. Dit is echter nog niet definitief. Bel of mail Luc Schollaert voor meer info.

Contacteer onze specialist Luc Schollaert

Luc

 

Email: luc.schollaert@planinternational.be

Tel: 02 504 60 38

Adres: Plan International België
t.a.v. Luc Schollaert
Ravensteingalerij 3B5
1000 Brussel