Plan International België en Vermarc Sport slaan de handen in elkaar met als resultaat: een kwaliteitsvol fietstruitje in het teken van gelijke rechten. Samen met sportambassadeurs Elke Bleyaert en Philippe Gilbert vragen we zo meer aandacht voor de positie van meisjes en vrouwen, zowel op als naast de fiets.

Koop het truitje nu

Sport als motor van verandering

Net als Plan International België gelooft Vermarc Sport, als gevestigd familiebedrijf in de wielerwereld, in sport als katalysator tot verandering. De helft van de verkoopprijs van dit fietstruitje gaat daarom naar onze sportprojecten in Afrika

In Senegal, bijvoorbeeld, tonen meisjes onder meer dat ze het niet langer aanvaarden om aan de zijlijn te moeten staan en sport hun het nodige zelfvertrouwen geeft om leiderschapsrollen op zich te nemen. Naast sportactiviteiten krijgen zij ook workshops rond gendergelijkheid en het belang van sport voor zelfontwikkeling. Op die manier worden dus ook gendernormen in vraag gesteld en veranderd.

In het spoor van Elke Bleyaert en Philippe Gilbert

Eenzelfde krachtige missie zien we terug bij onze sportambassadrice Elke Bleyaert. Als oprichtster van The Women Peloton, ijvert zij voor meer kennis én aandacht voor vrouwen op de fiets. Als fervente mountainbiker is ze zich bovendien maar al te bewust van het potentieel van sporten en het investeren in zelfontplooiing.

Fietsen geeft mij het nodige zelfvertrouwen. Het toont mij telkens dat ik het ook kan. Als vrouw.

Elke Bleyaert

Tot slot schaart ook onze trouwe ambassadeur én wielerheld Philippe Gilbert zich achter dit project. Sinds hij zelf vader (en Plan Ouder) is, vindt hij het nog belangrijker dat kinderen wereldwijd kansen krijgen, zelfvertrouwen ontwikkelen en openbloeien. Sport kan hier een doorslaggevende rol in spelen.

Elke Bleyaert met het Equal Rights truitje

De laatste jaren zien we een enorme groei in het vrouwenwielrennen en ik ben blij dat ook zij nu de verdiende aandacht krijgen van het grote publiek en de media. Er is nog een lange weg af te leggen maar ik ben trots dat organisaties zoals Plan International sport steeds meer inzetten als bindmiddel om meisjes alle kansen te geven op een betere toekomst. Via sport worden meisjes niet alleen fysiek en mentaal sterker, maar ze krijgen ook kansen om hun vleugels te kunnen uitslaan en met andere mensen in contact te komen. Via de Plan International projecten krijgen ze ook ondersteuning op vlak van o.a. onderwijs, meisjesrechten en gezondheid zodat ze alle kansen krijgen op een betere toekomst. Je kan deze projecten een duwtje in de rug te geven door de ‘Equal Rights’ truitjes te kopen waarvan de helft van de verkoopprijs naar deze sportprojecten gaat.

Philippe Gilbert, vrijwillig ambassadeur Plan International België sinds 2013
Philippe Gilbert met het Equal Rights truitje

Wil jij zelf ook fietsen in dit stijlvol truitje? Het truitje is nu beschikbaar op de website van Vermarc. Vermarc biedt bovendien de mogelijkheid aan bedrijven en wielergroepen om het truitje te personaliseren en aan te passen aan de eigen kleuren.

Koop het truitje nu

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!