In het centrum voor dakloze kinderen van Plan International in Dhaka kon ik een geboortebewijs verkrijgen. En maar goed ook. Want mijn moeder wilde me vorig jaar uithuwelijken aan een onbekende. Ik kon toen bewijzen dat ik pas 13 was en dus wettelijk veel te jong om te trouwen. Ik volg nu een opleiding tot kleermaker.

Shahida, 14 jaar, Bangladesh

 

EEN PLAN KIND STEUNEN IS EEN GEMEENSCHAP STEUNEN

Via een Plan Kind krijgt je steun een gezicht. Je maandelijkse bijdrage gaat niet alleen naar het Plan Kind maar naar onze projecten in de omgeving waar jouw Plan Kind woont (kwaliteitsvol onderwijs, opleidingen voor leerkrachten, geboorteregistratie, microkredieten voor jonge ouders, ...). Het Plan Kind zelf is jouw persoonlijke ambassadeur ter plaatse. Sommigen steunen bijvoorbeeld even veel Plan Kinderen als ze werknemers in het bedrijf hebben.

Enkele ideeën:

  • Schenk als bedrijf een Plan Ouderschap aan elke nieuwe medewerker.
  • Moedig je medewerkers aan om Plan Ouder te worden door de helft van het Plan Ouderschap te betalen.
  • Heb je meerdere kantoren of departementen? Laat dan elk kantoor of departement apart Plan Ouder worden.

 

CONCREET

  • Vanaf €30 per maand steun je één Plan Kind. Je kiest zelf het continent (Afrika, Azië of Latijns-Amerika) waar je een persoonlijke band mee hebt.
  • Je hebt de mogelijkheid om brieven te schrijven en om een begeleid bezoek te brengen aan je Plan Kind.
  • Eén keer per jaar krijg je een update en nieuwe foto's van je Plan Kind en zijn of haar familie.
  • Net als andere financiële giften is ook het Plan Ouderschap fiscaal voordelig, ook voor bedrijven.

Wil je net zoals vele andere bedrijven een kind een betere toekomst geven? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. Zo kunnen we samen met jou bekijken wat de opties zijn voor jouw bedrijf om Plan Ouder te worden.