Corporate Social Responsibility of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn geen holle begrippen, zeker niet wanneer u met uw onderneming Plan International België steunt.

Plan International België reikt u immers 4 mogelijkheden aan waardoor verantwoord ondernemen kinderspel wordt, 4 concrete instrumenten om het makkelijk aan te pakken. Bovendien wint u er de harten van uw medewerkers en klanten mee.
 

Nog een extra duwtje in de rug nodig?

Steven Van Belleghem legt u in deze video uit waarom het belangrijk is om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Word Plan-Ouder

Door Plan Ouder te worden draagt u bij tot een verbetering van de levenskwaliteit van de Plan-kinderen en hun omgeving, de cijfers van een onafhankelijke studie liegen er niet om.

Heel concreet steunt u met deze partnership duurzame projecten in de gesponsorde gemeenschappen rond onderwijs, bescherming, gezondheidszorg en economische ontwikkeling.

Word Plan Ouder

Steun structureel of eenmalig een project

Plan International zet in op diverse thema’s zoals onderwijs, gezondheidszorg, gender, inclusie,… Voor tal van bedrijven is er een natuurlijke link met hun eigen werkzaamheden. Denken we maar aan uitgeverijen van schoolboeken, HR-bedrijven die ook aan coaching doen zoals ook wij onze jongeren begeleiden en coachen.

Heel wat van deze bedrijven kiezen ervoor om een Plan-partnership aan te gaan en op structurele basis (of ook eenmalig) een bepaald project te ondersteunen en hierover ook regelmatig te communiceren zowel naar zoals het team als naar de buitenwereld.

Steun onze projecten

Plug

Reclamebureau Plug sponsort maandelijks projecten van Plan International België ter ondersteuning van onderwijs voor meisjes. Zaakvoerder Bert Bartsoen legt uit waarom hij voor onze organisatie koos.

Impact NV

Impact NV is een HR-bedrijf dat zich focust op coaching, persoonlijk advies en training. Om hun 30ste verjaardag te vieren, beslisten ze om geen groot feest te geven maar om  30.000 EUR eenmalig te doneren aan onze educatieprojecten in Tanzania. Op die manier kregen 400 jongeren een heel gerichte opleiding en begeleiding naar een nieuwe job.

Deze kinderen groeien op tot een generatie die op hun beurt andere jongeren zal inspireren. Dat past helemaal bij IMPACT nv. De band met Plan International België voelt voor ons erg natuurlijk.

Stijn Vandenberk, Trainer consultant en oprichter van IMPACT nv

Delaware

ICT-dienstenexpert Delaware besliste om een interne campagne (een bewustmakingscampagne om het personeel aan te moedigen hun wachtwoorden beter te beveiligen) te linken aan een ICT project in Vietnam. Voor elk nieuw wachtwoord dat werd opgeslagen in hun centrale password vault, werd een bedrag gestort zodat Plan honderden jongeren in Vietnam heeft kunnen sensibiliseren rondom veilig online internetgebruik (vb tegen ronselaars van meisjes in de seksindustrie)

Daarnaast steunt Delaware ook via een jaarlijkse vaste donatie de Plan International projecten en worden ook tal van kleinere initiatieven opgezet bij het rekruteren van nieuwe collega’s.

Kies voor een partnership op maat

Bij Plan denken we graag met uw bedrijf mee hoe wij een actie kunnen op poten zetten. De mogelijkheden zijn quasi eindeloos, maar we tonen u graag enkele voorbeelden van hoe andere ondernemers het aanpakken om mee te helpen streven naar een betere toekomst voor meisjes.

Uiteraard start elke partnership op maat met een goed gesprek.

Kazidomi koos voor Cause-related marketing

Cause-related marketing betekent dat u als eigenaar van een webshop of zaak een bepaald product of verkoopactie koppelt aan ons goede doel.

De online winkel voor gezonde en biologische producten Kazidomi steunt Plan International België. Op sommige vooraf vastgelegde dagen schenken ze de winst op hun lidmaatschappen integraal aan Plan. CEO Emna Everard legt uit waarom ze net voor Plan International kozen.

Euroclear steunt Plan op verschillende manieren

Euroclear is een wereldspeler in de afwikkeling van effectentransacties. Zij hebben al diverse zaken samen met Plan opgezet omdat thema’s als gender en inclusie thema’s zijn waar heel wat focus op ligt.

Zo kochten ze bijvoorbeeld het AR-kunstwerk van Ambassadrice Nadia Aimé voor € 10.000 om dit bedrag integraal te doneren aan equal rights-initiatieven van Plan in Benin.

Euroclear nam ook al tweemaal deel aan de Equal Rights Run op de Memorial van Damme, waar telkens een van hun medewerkers in naam van het bedrijf de ambassadeursrol opnam en er de 100 meter liep.

Maak een afspraak voor meer info

Doe mee aan een evenement

Sport is een belangrijk “instrument” om in de Plan-projectlanden stereotiepe rolpatronen te doorbreken die meisjes in een ondergeschikte rol duwen. Sportkampen en ateliers laten toe om moeilijke thema’s, zoals o.a. kind huwelijken en tienerzwangerschappen bespreekbaar te maken. Ook ontwikkelen meisjes meer zelfvertrouwen door te sporten, zijn ze meer gemotiveerd om een leiderschapsrol op zich te nemen en doorbreken ze genderstereotypen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze sportprojecten in Senegal

Na de Covid quarantaine periodes zijn bedrijven massaal gaan investeren in het terug samenbrengen van hun medewerkers en teams. Plan International België biedt verschillende mogelijkheden aan om met uw bedrijf/jouw team op een sportieve manier te ijveren voor gelijke rechten voor meisjes.

Urban Trails

Plan International België is het goede doel van de Golazo Urban Trails, toegankelijke cityruns in enkele Belgische steden. Loop samen met uw team in steden als Antwerpen, Gent, Brussel, Mechelen,… langs en door nieuwe en historische gebouwen.

We bieden diverse formules aan waardoor u al lopend Plan International België steunt. Dit gaat van gewone tickets aankopen tot een heus VIP package met je team

Loop mee voor meisjesrechten tijdens één van de Urban Trails.

WK Wielrennen Rwanda 2025

Plan International zet in Rwanda in om meisjes toegang te geven tot kwaliteitsvol onderwijs, toegang tot de arbeidsmarkt en…toegang tot sport (de fiets als transportmiddel, ook STEM opleidingen gericht op  fietshersteller etc). Dit alles in aanloop van het WK wielrennen die in 2025 voor het eerst in Afrika zullen plaatsvinden.

In samenwerking met Belgian Cycling zullen in België jaarlijkse “Bike for Future” fietstochten worden georganiseerd alsook zal er de mogelijkheid zijn om in 2024 of 2025 het WK parcours alsook onze Plan projecten te verkennen via een avontuurlijke fietstrip binnen een professioneel kader. Ook uw onderneming kan hieraan deelnemen.

Meer informatie volgt snel, meer informatie kan aangevraagd worden via corporates@planinternational.be

Memorial Van Damme

Sinds 2019 is Plan ook het goede doel van de Allianz Memorial Van Damme. Laat een medewerker de 100 meter van zijn/haar leven lopen op deze atletiekmeeting en/of nodig uw team/klanten uit om te sponsoren.

Meer weten over deze unieke sportbelevenis met Plan? 

Zin in een sportieve uitdaging op de fiets? Contacteer ons.

Maar als onderneming kunt u ook zelf een sportief of wellbeing event op poten zetten en de opbrengst hiervan doneren aan Plan. 

Van de Velde

Zo organiseren ze bij lingerieproducent Van de Velde heel wat sportieve acties waarbij per afgelegde km een bedrag aan Plan geschonken wordt.
Van de Velde koos heel bewust voor Plan International België omdat er een duidelijke match is qua visie en waarden.

Ook zin om Plan op een sportieve manier te ondersteunen?

Ontwerp in 5 minuten een professionele crowdfunding-pagina

via www.superplan.be

U kan, op een zeer laagdrempelige manier, zelf een actie op poten zetten binnen uw bedrijf of team  via de speciaal voor Plan International ontworpen Superplan-website.

In een paar muisklikken maakt u een professionele pagina aan die u kan delen met uw achterban. U krijgt op het einde van het project ook een overzicht van alle ontvangen bijdragen zodat u eventueel ook alle sponsors kan bedanken. De opbrengst van al deze geweldige acties investeert Plan International België onder andere in een gezonde start in het leven, kwalitatief onderwijs en de strijd tegen kind huwelijken.

Ontdek meer over Superplan